Adrian Nastase a invins si se intoarce la conducerea PSD (VIDEO)

Sambata, 23 Februarie 2008, ora 06:45
6956 citiri
Adrian Nastase a invins si se intoarce la conducerea PSD (VIDEO)

Adrian Nastase a fost ales presedinte al Consiliului National al PSD de catre cei aproximativ 700 de delegati, care i-au acordat fostului premier 418 voturi. Restul de 202 l-au preferat pe Dan Mircea Popescu.

"M-a impresionat reactia salii. [...] Sunt bucuros ca am castigat aceasta competitie. Nu am gandit acest moment electoral ca o competitie cu Dan Mircea Popescu", a explicat proaspatul presedinte al Consiliului National al PSD.

"Trebuie sa ne asumam gresile si eu as vrea sa imi asum greselile care au marcat intr-un fel sau altul istoria partidului", a mai spus fostul premier, adaugand ca aceste alegeri au reprezentat un test si o modalitate de a obtine un vot de incredere.

"Pe sala am auzit si eu diverse variante, unii colegi spuneau ca teancurile de voturi sunt mai mari in cealalta parte", a declarat Nastase inainte de anuntarea rezultatului.

Adrian Nastase s-a vrut pacifist, dupa purgatoriul prin care a trecut. Discursul sau a inceput printr-un evident indemn de revenire la trecut.

"Am incercat sa ne croim alte haine, chiar daca nu cadeau bine pe noi (...) ne priveam cu suspiciune ca intr-un cosmar".

Discursul fostului premier a avut apoi o linie izbitor de asemanatoare cu a lui Ion liescu, prin pedalarea pe victoriile trecutului. Ce-i drept, in materie de reusite economice, Adrian Nastase chiar are despre ce sa vorbeasca, prin comparatie cu actualul premier.

Dupa care, fostul premier si-a lansat propria tema. Frica. In primul rand frica din PSD, care are la origini frica de PSD. Adicatalea, adversarii PSD au bagat frica si complexele in social democrati, prin dosare si DNA, se subintelege. Social-democratii tremura si se dezic de tot ce le-ar putea face rau.

Frica merge insa si mai departe, in intreaga viata publica din Romania. Ei bine, cine a bagat frica in societatea romaneasca? Traian Basescu, se-ntelege, care-si trimite toti adversarii in ancheta! Dar lui, lui Adrian Nastase, evident, nu-i e frica si, in subtext, de-aia are dosare la DNA.

Si cui nu-i e frica de procurori, adica cetateanului obisnuit, ii e frica de viitor. Asadar, cu frica din interiorul si exteriorul sau trebuie sa lupte PSD, avand in frunte oameni neinfricati.

Adrian Nastase s-a adresat si celor care se tem de intoarcerea lui.

"Eu am o singura ambitie care poate fi si razbunare - aceea de a castiga alegerile a treia oara". Reactia de final a salii, ropotele de aplauze, au fost fara indoiala datatoare de sperante pentru fostul premier.

Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#Adrian Nastase, #Consiliul National, #PSD, #presedinte, #alegeri, #voturi , #PSD