Adrian Nastase il dojeneste pe ambasadorul SUA la Bucuresti

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 13:10
3972 citiri
Adrian Nastase il dojeneste pe ambasadorul SUA la Bucuresti

Fostul premier Adrian Nastase isi exprima, intr-o scrisoare deschisa adresata ambasadorului SUA la Bucuresti, nemultumirea fata de declaratia acestuia potrivit careia in Romania nu s-a schimbat "mai nimic" in primii zece ani dupa Revolutie.

"Nu cunosc motivele reale pentru care ati formulat o asemenea apreciere, nici documentarea pe care ea se intemeiaza si nici experienta de care dispuneti in materie de diplomatie ori relatii internationale", admite Adrian Nastase in scrisoarea deschisa pe care o publica pe blogul sau, in care il critica pe Mark Gitenstein ca "se incumeta" sa faca declaratii "hazardate".

"Mentionez ca, in perioada respectiva, am ocupat mai multe functii in statul roman, fiind ministru de Externe, apoi presedinte al Camerei Deputatilor si lider al unuia dintre cele mai mari partide din Romania. Aceasta experienta politica nemijlocita in institutii inalte ale statului roman imi da dreptul sa va asigur ca aprecierea dumneavoastra asupra acelei perioade este foarte departe de realitate", mai scrie Adrian Nastase.

Fostul lider PSD prezinta apoi o lista intreaga de realizari ale perioadei in care el personal, dar si liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-au aflat la putere.

Printre acestea se numara sustinerea acordata de tara noastra Statelor Unite in politica promovata fata de Europa de Est, dar si mentinerea stabilitatii si democratiei in regiune.

Apoi, desfasurarea de alegeri libere incepand cu anul 1990, continuate in 1992, in 1996, instituirea pluralismului politic, adoptarea Constitutiei din 1991, crearea Curtii Constitutionale sau a Parlamentului bicameral.

De asemenea, adoptarea legilor prin care s-a inceput retrocedarea proprietatilor detinute de cetatenii romani inainte de perioada comunista, precum si inceperea procesului de privatizare a unor structuri economice sunt privite de Adrian Nastase drept contraargumente la afirmatia facuta de ambasadorul SUA.

Adrian Nastase tine sa ii reaminteasca acestuia de parteneriatul Romania-SUA si excelenta cooperare in domeniul militar care a inceput inca din 1990, prin sustinerea pozitiei americane in ceea ce priveste Irakul.

"De altfel, in ultimii 20 de ani - inclusiv in cei zece ani la care faceti referire - in capitala Romaniei au fost, in misiune diplomatica, mai multi ambasadori ai SUA, personalitati remarcabile, care au avut prilejul sa cunoasca, sa sustina ori sa incurajeze multe dintre transformarile esentiale ale tarii noastre pe calea democratiei si economiei de piata. Un recomandabil si firesc schimb de opinii cu domniile lor ar fi cu siguranta in masura sa completeze si sa nuanteze tabloul propriilor Dvs. perceptii despre o perioada de referinta din istoria recenta a romanilor", ii recomanda Adrian Nastase actualului sef al diplomatiei americane la Bucuresti.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Adrian Nastase ambasador SUA, #Nastase Gitenstein , #PSD
Comentarii
C
Cronos
rank 3
domnule parlamentar,ambasatorul n-a facut referire la schimbarile din viata d-voastra care desigur au fost evidente,
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Are dreptate. Cum adica nu s-a facut mai nimic?