Adrian Nastase implineste 60 de ani

Marti, 22 Iunie 2010, ora 07:07
1626 citiri
Adrian Nastase implineste 60 de ani
Foto: Arhiva

Adrian Nastase s-a nascut la 22 iunie 1950, in Bucuresti. Este doctor in drept, membru PSD, fost premier, fost presedinte al Camerei Deputatilor, fost ministru de Externe, fost candidat la presedintia Romaniei si la ora actuala presedintele Consiliului National al PSD.

Adrian Nastase este licentiat in drept si in istorie. Si-a construit in aproape 20 de ani o cariera politica in pasi mai mari si mai mici, are o cariera didactica de nivel universitar, a fost "ministru, prim-ministru, este blogger" - cum singur se prezinta pe blogul pe care scrie foarte des.

In 2004, a candidat din partea PSD la alegerile prezidentiale si a pierdut in turul II, la o diferenta infima, in fata lui Traian Basescu.

Dupa ce a pierdut fotoliul de la Cotroceni, pentru Nastase a inceput o perioada grea. Intai a fost inlaturat de la conducerea PSD, apoi din functia de sef al Camerei Deputatilor si apoi au inceput eternele perindari pe la DNA, el fiind anchetat, urmarit penal si trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.

Cu toate acestea, la primul scrutin uninominal pentru Parlament, Adrian Nastase a fost ales deputat intr-un colegiu din Mizil, Prahova, cu peste 60% din voturi, in ciuda dosarelor penale in care a fost cercetat pentru coruptie.

In doua dintre acestea (Zambaccian I si Matusa Tamara), Nastase a fost si judecat, dar nu pana la capat, deoarece o decizie a Curtii Constitutionale a decis ca pentru a incepe urmarirea penala impotriva unui fost sau actual ministru care este si parlamentar trebuie aviz din partea Camerei din care face parte.

Ulterior, votul colegilor din Camera Deputatilor l-a scapat pe fostul premier de o solutie in instanta.

Adrian Nastase este casatorit cu Dana Nastase si impreuna au doi fii: Mihnea si Andrei.

Presedintele CN al PSD si-a serbat deja implinirea celor 60 de ani, duminica, la Hotel Intercontinental, cu doua zile inainte de ziua sa de nastere. Nastase a rezervat pentru receptie o sala de la etajul 21 al hotelului, de unde putea fi admirata panorama centrului Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Adrian Nastase zi nastere, #Adrian Nastase biografie , #PSD