Adrian Nastase: In 2008, in formula cu liberalii, noi am fi dat premierul

Joi, 04 Februarie 2010, ora 21:11
3095 citiri
Adrian Nastase: In 2008, in formula cu liberalii, noi am fi dat premierul
Foto: Realitatea TV

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, dezvaluie ca social-democratii obtinusera in 2008 acordul liberalilor de a da primul-ministru, dar "s-a ales varianta mai usoara", cea a intrarii cu PD-L la guvernare.

"In 2008, in decembrie, cand Miron Mitrea vroia repede la putere, si el si alti colegi, au fost atunci 42 sau 43 in favoarea intrarii la guvernare si 17 impotriva. Dar ceea ce a contat foarte mult a fost si punctul de vedere al presedintelui partidului care nu a crezut in sansa unei coalitii cu liberalii cu care se discutase si cu care trebuia sa incepem o batalie dura, cu incercarea de a impune un prim-ministru al nostru", a dezvaluit Nastase joi seara, la Realitatea TV, referindu-se la batalia care urma sa fie purtata cu presedintele Traian Basescu pentru impunerea unui premier din partea PSD-PNL.

"A fost acceptata solutia mai usoara, dar, ceea ce s-a spus mai putin, este ca in formula cu liberalii noi aveam primul ministru", a mai dezvaluit Adrian Nastase, contrazicand astfel declaratiile repetate ale liderilor PNL din acea vreme care sustineau ca au solicitat postul de prim-ministru atat la negocierile cu PSD, cat si la cele cu PD-L.

"In formula cu PD-L, am anticipat toate mutarile si le-am spus un lucru: 'dorim sa stam un an la putere si apoi patru in opozitie sau mai stam un an in opozitie si apoi patru ani la putere?'. Au ales", a mai adaugat Nastase.

In opinia sa, intrarea la guvernare alaturi de PD-L a fost "una dintre marile noastre erori de ordin strategic pentru care am platit nu pe termen scurt, la prezidentiale, ci pe temen mediu, in ceea ce priveste credibilitatea mesajului nostru", a mai spus candidatul la sefia PSD.

Miron Mitrea e un buldozer in organizare

Adrian Nastase s-a aratat, surprinzator, foarte diplomat cu contracandidatul sau Miron Mitrea. "Este un tip special, are foarte multa forta, e un buldozer in organizare. La un moment dat nu stiut ce vrea, dupa aia a stiu dar nu a mai gasit spijinul necesar. Acum cauta o forma de a reveni in echipa. Are o mare capacitate de organizare", si-a laudat Adrian Nastase contracandidatul, remarcand si bannerele si pliantele cu care Mitrea a venit joi, la Consiliul National.

Eu am reparat situatia cu Mugur Ciuvica

In momentul in care moderatorul emisiunii "Realitatea Zilei" a adus in discutie subiectul Mugur Ciuvica, Adrian Nastase a tinut sa faca anumite precizari.

"Mugur Ciuvica a cazut in propria capcana. S-a intamplat un lucru ciudat, pentru prima data politia a fost foarte eficienta. Era pentru prima data cand aveau de a face cu un text pe Internet. L-au descoperit si l-au gasit pe tipul asta care se intalnea cu fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu", a reamintit Nastase contextul in care a fost arestat Mugur Ciuvica.

Adrian Nastase a tinut sa sublinieze insa ca a reparat el insusi situatia. "Mi-am cerut scuze cand am aflat, am reparat acest lucru(...) imediat s-a indreptat aceasta chestiune", a explicat fostul premier, fara sa ofere mai multe detalii despre modul in care a intervenit pentru "repararea" situatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Adrian Nastase guvernare PNL, #Nastase Ciuvica arestare, #Adrian Nastase majoritate PNL , #PSD