Adrian Nastase le scrie fostilor guvernanti: Destul! Opriti-va!

Autor: Ana Ilie
Duminica, 27 Mai 2012, ora 21:34
8290 citiri
Adrian Nastase le scrie fostilor guvernanti: Destul! Opriti-va!
Foto: inpolitics.ro

Fostul premier Adrian Nastase le adreseaza o scrisoare virulenta fostilor guvernanti, reclamand, in special, transformarea DNA intr-un instrument politic. Nastase nu se opreste insa aici si se refera la toate domeniile in care considera ca s-a amestecat politicul.

Intr-o postare pe blog intitulata "Destul!", cu subtitlul "O scrisoare ce nu va ajunge niciodata la destinatar", Adrian Nastase incepe dur: "Timp de opt ani, v-ati impus propria cultura - a urii, a inselaciunii si a calomniei".

Pesedistul continua enumerand acuzatiile pe care le aduce fostei puteri. "Prin retorica voastra, plina de incrancenare si de minciuni, ati demonizat pe oricine nu a fost obedient fata de proiectul vostru de indoctrinare, fie ca a fost prieten din propriul partid, sau adversar legitim din afara lui", scrie acesta.

Fara speranta ca scrisoarea sa ajunga la destinatar, Nastase le imputa fostilor guvernanti ca au transformat acuzatiile in decizii de condamnare publica: "Potrivit strategiei voastre de isterie si de minciuni premeditate, faptele au devenit nerelevante, iar acuzatiile voastre s-au transformat, instantaneu, in decizii de condamnare publica a celor care nu vi s-au alaturat sau nu vi s-au supus".

Acuzatiile continua cu construirea de dosare, falsificarea dovezilor si altele, toate in defavoarea cetatenilor. "Ati impus un incalificabil 'mod de operare' - in ce priveste construirea de dosare -, prin falsificarea dovezilor, santajarea martorilor si inducerea in eroare a instantelor si a altor institutii ale statului, a caror misiune era tocmai aceea de a proteja cetatenii de manifestari abuzive".

"Ati transformat DNA, dintr-o institutie importanta a statului, cu misiunea de a lupta impotriva coruptiei si a proteja interesul public, intr-un instrument politic partizan, destinat hartuirii adversarilor politici din afara partidului propriu si a membrilor propriului partid - cei care nu se conformau deciziilor voastre", continua Nastase.

Fostul premier mai scrie despre influentarea mass-media, despre obstructionarea justitiei si generarea coruptiei, actiuni pe care le pune pe seama dorintei de a controla tara.

"Din obsesia voastra de a va apara privilegiile cu orice pret si din frica pe care o aveti fata de democratie, ati uitat sa mai dati un sens guvernarii, ati creat haos si blazare in tara, oamenii si-au pierdut increderea in viitor si in forta solidaritatii. Ati pus semnul egalitatii intre interesul national si interesul de gasca. Ati incercat, si inca mai incercati, sa controlati tara prin frica si prin intimidare", scrie Nastase pe blog.

"Desi stiu ca aceasta scrisoare nu va ajunge niciodata la mintea si la inima voastra, eu totusi va spun: DESTUL! Opriti-va, inainte ca raul pe care l-ati facut si il faceti sa devina ireversibil", mai spune Nastase, consolandu-se "cu gandul ca poporul roman intelege si ca faptele strategiei voastre de minciuni si calomnii sunt scoase, in sfarsit, la lumina".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adrian Nastase atac fosta guvernare, #Adrian Nastase atac PDL , #PSD