Adrian Nastase: Sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 21:12
2963 citiri
Adrian Nastase: Sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez
Foto: Realitatea Tv

Liderul social-democrat Adrian Nastase a declarat, marti, ca este "din ce in ce mai hotarat sa candideze" la sefia PSD, insa decizia finala va fi luata la Consiliul National al partidului ce va avea loc pe 4 februarie anul acesta.

"In acest moment sunt din ce in ce mai hotarat sa candidez. Decizia finala o voi lua la Congresul National", a spus Nastase, la Realitatea Tv, adaugand ca nu vrea sa dea un raspuns clar pentru ca nu vrea sa para "cumva o chestiune neserioasa, o chestiune legata de orgolii, de ambitii, pentru ca nu este vorba despre asa ceva".

Liderul PSD a spus ca s-a creat un fel de legenda in jurul sau, auzindu-se zvonuri atat in interiorul, cat si in exteriorul partidului ca, in cazul in care va reveni la conducerea PSD, va "taia capete".

"S-a creat legenda ca daca eu revin la conducerea partidului o sa le rup picioarele la unii, o sa le iau gatul la altii, o s-o iau razna cum sustin alti colegi. As vrea sa vad de ce a aparut aceasta legenda. Cred, insa, ca multi au inteles ca, de fapt, este vorba doar de o legenda", a mai spus Nastase.

Partidul se poate topi precum inghetata

Liderul social-democrat a spus ca in acest moment trebuie sa se puna accent pe reforma partidului, pe reconstruirea sa pe baza unor ideologii si principii bine stabilite, pentru ca, altfel, PSD "se va topi precum inghetata".

"Partidul se poate topi precum inghetata. In momentul in care partidul isi pierde vigoarea, directiile si incepe sa alerge dupa diversiuni, nu facem decat sa oferim tinte false pentru presa, pentru colegii din alte partide", a punctat Nastase.

Seful Consiliului National al PSD a povestit si un mic moment de la Comitetul Executiv de luni, atunci cand unii colegi au spus ca ar trebui sa existe niste masuri mai dure, el le-a dat cateva sfaturi de la partidele sale de vanatoare care s-ar putea aplica si in politica: "Atunci cand mergi la vanatoare de mistreti, nu te apuci sa tragi in iepurii sau in vulpile care iti ies in cale la inceput".

PSD este ca un tort cu mai multe blaturi

Nastase a reluat si apelul pentru asumarea istoriei partidului, asemanandu-l cu "un tort cu mai multe blaturi", unde fiecare blat are un rol important.

"Noi trebuie acum sa strangem randurile si sa realizam ca PSD este ca un tort cu mai multe blaturi si fiecare generatie a acestui partid a venit cu ceva si trebuie sa ne asumam aceasta istorie", a spus Nastase.

Intrebat daca o eventuala sustinere a lui Ion Iliescu l-ar dezavantaja, liderul PSD a raspuns ironic: "Daca nu vor fi delegati Andreea Pora, Alina Mungiu Pippidi, Dan Turturica... nu ar trebui sa avem ingrijorare in zona asta".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Adrian Nastase candidatura PSD, #Nastase presedinte PSD , #PSD