Adrian Nastase: Victor Ponta nu este copilul meu politic

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 23:20
4201 citiri
Adrian Nastase: Victor Ponta nu este copilul meu politic
Foto: RealitateaTV

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca Victor Ponta nu este nicidecum copilul sau politic si ca nu are ce sa il invete pe liderul PSD.

"Ponta nu este copilul meu politic, eu nu dau lectii nimanui. Nici macar mie nu-mi dau lectii, pentru ca atunci cand incerc sa-mi dau lectii imi dau seama ca gresesc", a precizat Nastase, invitat la Realitatea TV.

De asemenea, social democratul a subliniat ca in partid s-a sarit peste o generatie, dupa problemele cauzate de Mircea Geoana, iar generatia din care face parte Victor Ponta "trebuie sa invete in ritm turbo, pentru ca e un segment mai nou, mai tanar".

Intrebat despre o eventuala alianta intre PSD si PNL, Adrian Nastase considera ca acest lucru depinde doar de inteligenta fiecarui lider de partid.

"Depinde de nivelul de inteligenta pe care il vor dovedi si unii, si altii, mai ales Victor Ponta si Crin Antonescu. Este foarte clar ca, separat, nu vom reusi. Putem face scandal, separat, daca vrem sa cream un magnet care sa aiba efect, trebuie sa luptam impreuna. (...) Pana la urma, putem sa mergem pe mai multe paliere: este vorba de-o intelegere care sa vizeze alegerile locale, sau de-o intelegere bazata de alegerile prezidentiale. In functie de nivelul la care vrem sa ajungem cu aceste intelegeri, vom avea si rezultate. Atata Ponta, cat si Antonescu au vazut ca impreuna pot realiza mai mult decat individual", a continuat social democratul.

Daca, totusi, aceasta alianta s-ar infaptui, Adrian Nastase evita sa-l sfatuiasca pe liderul PSD sa aleaga intre a candida pentru postul de premier ori pentru cel de sef al statului.

"Doamne ajuta sa se ajunga aici, dupa aia mai vedem", a spus, evaziv, presedintele Consiliului National al PSD.

Romania se stinge incet, e precum o lumanare care arde pana la capat

Pe de alta parte, Adrian Nastase considera ca "Romania se stinge incet, e precum o lumanare care arde pana la capat", iar prima masura, masura zero, care ar trebui luata pentru iesirea din recesiune ar fi demiterea presedintelui Traian Basescu.

Urmatoarea masura pentru iesirea din criza ar fi, pe lista lui Nastase, schimbarea Guvernului.

"Prima masura ar fi suspendarea lui Traian Basescu, iar a doua ar fi demiterea Guvernului Boc. Daca nu punem in aplicare aceste masuri, nu vom face decat sa asistam la conferintele de presa ale presedintelui Traian Basescu ori sa cititm interviurile lui mincinoase in Financial Times, in care incearca sa impuna o imagine falsa asupra Romaniei", a adaugat social democratul.

El admite insa ca nu toate masurile luate de Guvernul Boc sunt absurde, iar unele par a avea sens. Totusi, "cele mai multe sunt denaturate", precizeaza PSD-istul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Adrian Nastase PSD, #adrian nastase ponta, #nastase iesire criza , #PSD