Cum comenteaza Adrian Nastase batalia pe functii din PSD

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 08:12
5759 citiri
Cum comenteaza Adrian Nastase batalia pe functii din PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier si presedinte PSD Adrian Nastase nu a lasat netaxata recenta framantare din PSD legata de cine va fi noul sef de partid.

Dupa ce Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au fost inregistrati in timp ce puneau la cale cum sa ajunga cel din urma sef la PSD dupa alegerile prezidentiale, iar ulterior Liviu Dragnea si Sebastian Ghita s-au anuntat ca viitor tandem de conducere al partidului, Adrian Nastase atrage atentia asupra schimbarii de generatie in PSD, care nu intotdeauna se face firesc.

"Ma gandeam ca in PSD am fi putut asigura o curgere mai fireasca a echipelor de varsta, din 10 in 10 ani. Din pacate, incercarea de a impune generatia celor care acum au 70 de ani, generatia lui Melescanu, nu a reusit. Nici incercarea de a consolida generatia celor de 50 de ani, generatia lui Geoana. Nu discut motivele. Cert este ca lidershipul partidului a evoluat in salturi", scrie pe blog Adrian Nastase, citand un editorial propriu din Jurnalul National.

Fostul premier, condamnat deja in doua randuri la inchisoare, sustine ca este necesara o "coabitare" a generatiilor si in politica, si in activitatea guvernamentala sau parlamentara.

"Au de la cine sa invete tinerii din Parlament? Mai exista Clubul parlamentarilor, pe modelul britanic, pe care l-am infiintat, impreuna cu regretatul Ion Ratiu, in urma cu douazeci de ani? Am citit, recent, ultima carte a lui Henry Kissinger, publicata in acest an, "World Order". Kissinger are 89 de ani. Experienta lui nu s-a pierdut atunci cand a plecat de la Departamentul de Stat in 1977. In 2006 inca il consilia pe presedintele Bush iar astazi cartile lui sunt adevarate manuale diplomatice si politice", subliniaza Nastase, facand o paralela cu un nume celebru al politicii Statelor Unite.

"Head hunting pentru Romania ar trebui sa insemne, in opinia mea, nu doar atragerea tinerilor spre guvernare, ci si valorificarea experientei celor mai in varsta. Intr-o formula de echipa si pentru transmiterea stafetei", adauga fostul premier.

Nastase are in vedere recentele discutii care au fost facute publice referitoare la viitoarea conducere a PSD dupa alegerile prezidentiale.

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu

Luni au aparut in presa gratie DNA stenograme in care Dan Sova si Viorel Hrebenciuc puneau la cale cum sa il aduca pe primul in fruntea PSD. Imediat, Sebastian Ghita a cerut suspendarea celor doi din partid.

DNA baga zazanie in PSD: Ghita cere suspendarea lui Sova si Hrebenciuc

Marti, dupa o sedinta fulger la PSD, unul dintre cei "autosuspendati" din functie a fost chiar Sebastian Ghita, deputatul fiind pana atunci presedinte al PSD online.

Vanghelie, Sova si Ghita, suspendati din PSD - ce functii aveau in partid

Miercuri, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca PSD nu va fi lasat pe mana "unor combinatori" si ca, daca va hotari sa candideze pentru presedintia partidului, o va face in tandem cu Sebastian Ghita. "Daca ma voi hotari sa candidez, o voi face in echipa cu Sebastian Ghita", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea: Daca ma hotarasc, candidez la presedintia PSD in echipa cu Sebastian Ghita

B.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nastase schimbare generatii PSD, #Nastase PSD alegeri , #PSD