Gheorghe Falca: PNL se indreapta spre disolutia in PSD

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 09:30
2434 citiri
Gheorghe Falca: PNL se indreapta spre disolutia in PSD
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei de administratie a PDL, Gheorghe Falca, sustine ca USL a "fost croita pentru repunerea in toate dreptului a regimului Nastase, iar PNL a picat in toate capcanele intinse de acesta, indreptandu-se spre disolutia in PSD", dupa ce liderul social democrat a declarat ca tandemul Ponta - premier, Antonescu - presedinte nu este batut in cuie.

"Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, dar avand in vedere ultimele declaratii ale lui Adrian Nastase, nu pot sa nu constat ca am intuit corect: Alianta Socialista este croita pentru repunerea in toate drepturile a regimului Nastase, in frunte chiar cu fostul premier. Intentia lui Adrian Nastase, de a prelua fraiele PSD, a fost devoalata chiar de acesta.

Fostul premier dovedeste, prin ambiguitatea cu care vorbeste despre candidaturile USL la functiile de prim ministru si presedinte, ca Victor Ponta este un lider nelegitim, pe care nu-l recunoaste si ale carui decizii le pune sub semnul intrebarii", a declarat liderul democrat liberal pentru Ziare.com.

Gheorghe Falca este convins ca social democratii si Adrian Nastase au drept obiectiv "dizolvarea PNL in PSD", pana la alegerile de anul viitor.

"Inclusiv relatia cu PNL este de fatada. Asa cum anticipam, PNL a picat in toate capcanele intinse de Adrian Nastase de-a lungul ultimilor ani, in acest moment indreptandu-se, cu siguranta, spre disolutia in PSD. Eu sunt conins ca PSD si Adrian Nastase au ca obiectiv nemarturisit dizolvarea PNL in PSD pana in alegeri. Nu ma indoiesc ca Adrian Nastase viseaza sa preia intreaga putere fara a fi nevoit sa o imparta cu liberalii.

Este evident ca in trufia sa Adrian Nastase a capatat din nou accente dictatoriale si o viziune megalomanica asupra preluarii puterii absolute. I-as reaminti insa ca asemeni lui Mircea Geoana si domnia sa a pierdut alegerile prezidentiale astfel ca sperantele sale pentru Cotroceni sunt nule pururi", a mai spus Gheorghe Falca.

Fostul premier, Adrian Nastase, a declarat joi, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei ca momentan candidatul virtual al USL, la prezidentiale, este Crin Antonescu, insa multe lucruri vor depinde si de alegerile parlamentare din 2012.

Presedintele Consiliului National al PSD a lasat sa se inteleaga ca exista varianta unei rocade si in cazul in care Uniunea Social Liberala ajunge la guvernare, adica liberalii sa preia functia de premier, iar social democratii candidatura la alegerile prezidentiale.

"Nu o exclud, dar ramane strict intre noi, pentru ca nu as vrea sa speculati aceasta chestiune pe ideea ca eu nu sunt de acord cu Crin Antonescu", a raspuns Nastase cand a fost intrebat daca nu exclude o schimbare a rolurilor intre PSD si PNL in cursul acestei aliante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Gheorghe Falca Adrian Nastase, #PNL disolutie PSD, #USL revenire putere Adrian Nastase , #PSD