Nastase: Cei mai multi colegi vor congres in Palatul Parlamentului

Luni, 15 Februarie 2010, ora 11:54
1160 citiri
Nastase: Cei mai multi colegi vor congres in Palatul Parlamentului
Foto: Evenimentul Zilei

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD a anuntat, luni dimineata, inainte sa intre la Consiliul National al PSD, ca balanta optiunilor pesedistilor inclina spre organizarea Congresului din 20 februarie la Palatul Parlamentului.

Intrebat de jurnalisti care mai este stadiul negocierilor privind locatia reuniunii de la finalul acestei saptamani, Nastase a raspuns ca "din 353 de colegi care si-au exprimat optiunea, 323 au fost pentru organizarea Congresului la Palatul Parlamentului, restul la Romexpo".

Adrian Nastase a subliniat ca spera ca intalnirea de luni sa fie stabilit, "in mod echitabil", modul de desfasurare al marii intalniri pesediste care urmeaza sa-l desemneze pe presedintele partidului.

"Mi se pare inadmisibil cum a fost conceput proiectul de dezbatere a statutului. Cred ca este important deocamdata sa vedem ce se intampla azi (luni N.R.) la Comitet si apoi vom decide fiecare cum este bine sa procedam", a raspuns el la intrebarea daca isi mentine apelul de boicotare a Congresului.

In schimb, vicepresedintele Cristian Diaconescu, creditat cu sanse mari la sefia PSD, a declarat ca nu are nicio importanta locatia unde va fi organizat Congresul de sambata.

"Congresul trebuie sa fie corect indiferent unde se desfasoara", a tinut insa Diaconescu sa sublinieze, aratandu-se linistit si in privinta numeroaselor intalniri avute in ultimele zile de contracandidatul sau Mircea Geoana cu liderii de filiale, intalniri caracterizate drept "firesti, normale".

Marian Vanghelie, liderul filialei PSD Bucuresti, si-a subliniat sustinerea pentru Mircea Geoana. "M-am saturat ca toata lumea sa-i traga frana de mana lui Geoana si dupa aia sa spuna ca nu este bun. Eu unul voi vota pentru scrutinul pe echipe", a spus Marian Vanghelie, inainte de a intra la Consiliul National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Adrian Nastase Congres PSD, #locatie Congres PSD, #statut PSD , #PSD