Nastase: Daca va fi un "Guvern de serviciu", premierul trebuie sa fie de la PSD (Video)

Luni, 23 August 2010, ora 10:01
2292 citiri
Nastase: Daca va fi un "Guvern de serviciu", premierul trebuie sa fie de la PSD (Video)
Foto: Antena 3

Fostul premier Adrian Nastase a declarat luni ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, iar PSD va face parte din "Guvernul de serviciu", care va avea mandatul clar de a pregati alegerile anticipate din 2011, prim-ministrul trebuie sa fie neaparat social-democrat, iar componenta guvernarii ar trebui sa fie una asemanatoare Cabinetului Stolojan, din 1991.

"Suntem constienti de faptul ca, indiferent de rezultatul motiunii, dar mai ales daca ea trece, am avea in continuare un mod de guvernare al tarii in care rolul important ii revine lui Traian Basescu, de aceea trebuie sa ne luam anumite garantii ca lucrurile se vor schimba. Premierul trebuie sa fie neaparat de la PSD, daca participam la acest efort", a precizat social-democratul luni, inainte de sedinta Biroului Permanent.

Intrebat daca va face parte si PNL din acest Cabinet, Adrian Nastase a spus ca aceste lucruri urmeaza sa fie discutate, dar cel mai probabil "Guvernul de serviciu" ar trebui sa fie alcatuit pe modelul celui din 1991.

"Sigur este o chestiune pe care o vom discuta, dar din punctul de vedere al componentei, Guvernul de serviciu, asa cum l-am numit, care va avea un mandat limitat, va trebui sa cuprinda mai multi reprezentati, asa cum era Cabinetul din 1991, condus de Theodor Stolojan, din care au facut parte si liberalii, dar si cei din FSN si PSDR", a mai mentionat deputatul PSD.

Adrian Nastase a reiterat ideea ca in prezent efortul social-democratilor se indreapta mai curand spre formularea liniilor de baza a viitoarei linii de guvernare.

Robert Negoita: Il voi propune pe Victor Ponta premier

"Marti se organizeaza o intalnire la Brasov cu specialistii nostri in macroeconomie si incercam sa gasim astfel de solutii, dar cu acoperire financiara. Cat despre motiunea de cenzura, ea este un text care pana la urma poate fi facut de oricine din cei care ne privesc. Motiunea de cenzura este mai curand pretextul pentru votul care va urma, insa acum trebuie sa gasim momentul potrivit si sa judecam clipa in care exista deja masa critica pentru o astfel de actiune", a mai declarat acesta.

Ne pregatim pentru o toamna fierbinte

Adrian Nastase mai spera ca presiunea publica poate sa influenteze si votul din Parlament, iar daca motiunea va trece efortul lor va fi sa inlature efectele guvernarii Boc - Basescu.

"Speram ca motiunea de cenzura sa treaca si sa fie suficienta presiunea sociala ca sa il convinga pe Basescu ca ar fi un timing al activitatilor politice, sa schimbe Guvernul, si sa determine stabilitate politica in acest mod.

Deocamdata discutam de aceste scenarii si ne pregatim pentru ca stim ca presedintele va incerca si el sa se impuna. La acest moment ne pregatim pentru o toamna fierbinte. Dar cred ca avem nevoie de alegeri anticipate anul viitor, iar structura parlamentara sa fie modificata, ca sa nu mai permita transferuri dintr-un loc in altul", a conchis Nastase.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adrian Nastase premier PSD, #Guvern Serviciu alegeri anticipate , #PSD