Nastase: "Demisionez daca nu castigam alegerile din 2012"

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 18:14
2924 citiri
Nastase: "Demisionez daca nu castigam alegerile din 2012"
Foto:Antena3

Dupa cateva minute de ezitare si explicatii neconvingatoare, fortat de moderatorii unei emisiuni de televiziune, Adrian Nastase a declarat ca daca va fi ales presedinte al PSD la Congresul din 20 februarie va demisiona peste doi ani, in caz ca partidul sau pierde alegerile locale.

"As vrea ca perioada urmatoare de patru ani sa o impartim in doua si inainte de alegerile locale sa facem o revizie tehnica, sa vedem cum stam si sa stabilim candidatii", a explicat Nastase vineri, la Antena3.

Intrebat direct de unul dintre cei prezenti la emisiunea "La ordinea zilei" daca va demisiona in cazul in care va pierde alegerile din 2012, Nastase si-a intrebuintat toate calitatile de diplomat pentru a ocoli raspunsul.

"Eu am fost unul dintre cei care si-au dat demisia si din functia de presedite executiv si presedinte al Camerei cand au aparut anumite probleme si colegii au considerat asa(...) Eu nu fac parte dintre cei care iubesc mesajul demagogic, eu nu fac promisiuni de rezultat(...)

Nu am sa fac nici jocul asta parsiv, sa ii spun fiecaruia ce vrea sa auda. Nu am sa le promit colegilor mei: daca eu ridic steagul si voi veniti dupa mine, eu va duc sa cucerim Alaska", a raspuns initial Adrian Nastase.

La insistentele moderatorilor, candidatul la sefia PSD a continuat: "Si daca promit acuma ca imi dau demisia vor fi mai fericiti? (n.red- colegii de partid) Eu le spun ca fac toate eforturile acum pentru acest obiectiv si aduc in sprijinul acestui efort ceea ce am facut in 2000 si 2004, cand nu am vrut sa candidez la presedintie dar colegii au considerat important (...) Dar ca sa aduc putin pace si liniste in emisiune, spun de pe acuma: 'Da, demisionez daca nu castigam alegerile locale!'", a declarat raspicat Adrian Nastase, multumindu-i pe jurnalisti.

Geoana ar putea sa candideze din nou in 2015 la presedintie

Nastase a reiterat ideea ca nu va candida peste cinci ani la presedintie si a avansat cateva nume de posibili candidati, unele chiar suprinzatoare.

"Nu vreau sa candidez la presedintie, nici la postul de prim-ministru, nici la cel de mijlocas, nici de centru-atacant. Vreau sa fiu antrenorul acestei echipe si sa o duc din liga a doua in liga intai. (...)Mircea Geoana, daca absoarbe socul acestor alegeri, el poate sa revina si sa candideze din nou, i-am spus si personal, dar trebuie sa intelegem de pe acum cum poate fi profilul candidatului peste 5 ani", a declarat Nastase.

In opinia sa, lista prezidentiabililor PSD este insa ceva mai lunga. "Victor Ponta poate sa fie unul, Cristi Diaconescu. Avem solutii, dar acesti tineri, la fel ca patinatorii care nu au deocamdata patinele suficient de bune, trebuie sa fie pregatiti", a mai completat el.

Echipa lui Nastase: Ponta, Dragnea, Diaconescu

Intrebat daca sustine infiintarea functiei de presedinte executiv al PSD, Nastase a spus ca da si a avansat si cateva nume care i-ar placea sa faca parte din echipa sa in cazul in care ar castiga la Congres.

"Eu as vrea sa existe presedinte executiv. (...) Decizia va fi a colegilor, eu l-as prefera pe Victor Ponta. Secretar general - Liviu Dragnea, presedinte al Consiliului National- Cristi Diaconescu, daca ar accepta.

Nu m-am consultat cu ei. Am incercat sa construiesc o echipa ad-hoc", a mai spus Adrian Nastase, completand ca si pentru Mircea Geoana s-ar putea gasi un loc dar "va depinde de el, cum se va raporta", in timp ce "Miron Mitrea ar putea veni si el, dar gradual".

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Adrian Nastase demisie, #alegeri congres 2010 PSD, #Nastase Geoana candidati , #PSD