Nastase, despre autorii raportului CE: Adolescenti care trateaza Romania ca pe o colonie

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 19:21
1764 citiri
Nastase, despre autorii raportului CE: Adolescenti care trateaza Romania ca pe o colonie
Foto: Arhiva

Liderul social-democrat Adrian Nastase ironizeaza, miercuri, intr-o postare pe blog, raportul Comisiei Europene pe justitie. Deputatul scrie ca documentul este facut de "adolescenti" care trateaza Romania ca pe o colonie a dreptei europene si isi intocmesc rapoartele "socializand" la Ministerul Justitiei si DNA.

"Raportul MCV al Comisiei Europene ocupa prea multe pagini pentru o concluzie atat de simpla: spun expertii-jucatori ai Comisiei ca lucrurile merg extraordinar in zona procurorilor, adica acolo unde exista control politic; si ca problemele sunt la instante, acolo unde politicul patrunde mai greu. Interesant! Acelasi lucru il spunea si Traian Basescu in urma cu ceva vreme, atunci cand se lamenta ca justitia a devenit prea independenta inainte ca sistemul sa fie reformat de un carmaci luminat ca el. Cum suna asta in lumina democratiei occidentale? Sau principiile se scimba cand se fac inspectii la "periferie"?", se intreaba retoric pe blog Adrian Nastase.

Ce ar putea face un judecator, cand denuntatorul cheie minte in instanta?

Social-democratul scrie ca nu intelege ce i poate reprosa "unei instante supra-aglomerate, cu o singura sala de sedinte, care are in fata un dosar construit politic de un DNA lucrand pe baza de comanda, dosar cu peste 1.000 de martori, cu expertize, probe si contra-probe".

"Oare adolescentii care vin din cand in cand in Romania pentru a o inspecta juridic, tratand-o ca pe o colonie a dreptei europene, 'socializand' pe la Ministerul Justitiei si pe la DNA, pot intelege componenta politica a acestor procese? Nu cred ca au vreun interes sa o faca", spune Nastase, dand exemplu dosarul despre care se plange ca este instrumentat politic.

"Ce ar putea face un judecator, cand denuntatorul cheie dintr-un dosar minte in instanta, cum e cazul recent al denuntatoarei cheie din dosarele fabricate impotriva mea? Ma intreb daca nu cumva declaratiile contradictorii ale celei care ma acuza prin autodenunt in celebrul dosar 'Zambaccian' nu vor avea ca efect prelungirea si mai mult a procesului?", se intreaba Nastase.

El noteaza ca "orice punct slab din raportul MCV va fi pus in spatele Parlamentului, al CSM, al instantelor si, de ce nu, va fi reprosat Opozitiei", la fel cum si in amanarea aderarii la spatiul Schengen va fi gasit un vinovat. "Evident, nu este vorba despre Traian Basescu si de guvernul sau, ci de toti cei care fac ca justitia din Romania sa nu poata fi evaluata pozitiv de Comisia Europeana...Pentru ca, desigur, coruptia reprosata, in mod repetat, de Comisie Romaniei, in anii regimului Basescu, trebuie 'eliminata' luptand impotriva adversarilor politici de acum sapte sau zece ani si care din 2005 sunt in Opozitie", spune PSD-istul.

In finalul postarii el se intreaba "cum arata justitia romana, de fapt, cand procurorii atat de laudati de sursele puterii sunt cei care au dat NUP intr-un caz flagrant ca cel al Robertei Anastase".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#raport justitie Nastase, #raport justitie CE Romania , #PSD