Nastase explica de ce crede ca "Trofeul Calitatii" este un dosar politic

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 15:07
1779 citiri
Nastase explica de ce crede ca "Trofeul Calitatii" este un dosar politic
Foto: Arhiva

Fostul premier PSD Adrian Nastase anunta ca in dosarul Trofeul Calitatii, despre care sustine ca este unul politic, procurorii au incercat, "in mod incalificabil", sa demonstreze ca el era "un candidat independent".

"Luni, la ora 19.00, s-a incheiat, la ICCJ, prin pledoariile finale, dosarul Trofeul Calitatii. Nu am dorit sa va anunt inainte deoarece primisem multe apeluri telefonice de la colegi de partid, din Bucuresti si din tara, care doreau sa vina la proces, spunand ca este si procesul lor... Acum, dupa incheierea dezbaterilor, va voi da mai multe informatii despre acest proces politic.

Ca sa va puteti face o prima parere despre felul in care a fost construit acest dosar, va dau - deocamdata - un singur exemplu, de la pagina 761 a Rechizitoriului: Probele administrate in cauza confirma faptul ca, in realitate, nu membrii staff-ului de campanie ai lui Adrian Nastase s-au ocupat de realizarea si distribuirea materialelor electorale si nici organizatiile locale, municipale sau judetene ale PSD, ci chiar Adrian Nastase si sotia acestuia Dana Nastase", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier PSD sustine ca rechizitoriul arata "modul incalificabil in care procurorii DNA, au construit acest dosar cu 1.000 de martori, incercand sa demonstreze ca el era un fel de candidat independent, ignorand faptul ca in 2004 campania pentru prezidentiale s-a desfasurat unitar cu campania pentru parlamentare si el era candidatul Aliantei PSD+PUR".

"Desi au avut la dispozitie toate documentele partidului, cu dispozitiile statutare, cu structura si responsabilitatile echipelor de campanie, au ascultat relatarile celor cinci martori ce mi-au fost aprobati (Cozmanca, Nica, Stireanu, Zgonea si Aura Vasile) si care au explicat modalitatile de lucru, rolul echipelor de la nivel central si local in ceea ce priveste 'realizarea si distribuirea' materialelor de campanie, cu toate acestea, procurorul de sedinta a reluat ieri (marti n.red.) acelasi pasaj! Incredibil.

Nu stiu ce parere vor avea colegii de partid (si cei din vechiul PUR), cei din stafful de campanie, colegii din 'organizatiile locale, municipale sau judetene', despre care procurorii Volintiru si Moraru afirma ca in baza 'probelor administrate in cauza', se "confirma" ca nu au avut niciun rol in campania parlamentara/prezidentiala din 2004!", mai noteaza Nastase.

Fostul premier PSD mai spune ca raportul mai arata ca in acest dosar prejudiciul este zero.

"Sunt convins ca Monica Macovei va spune ca nu este vorba de un proces politic, ci de unul de mare coruptie ( cu atat mai mult cu cat ieri s-a depus la instanta o Indreptare de eroare din cuprinsul Raportului de expertiza contabila, prin care se ajunge la concluzia ca prejudiciul creat Inspectoratului de stat in constructii, urmare organizarii Trofeului calitatii, este ZERO!)", conchide Nastase.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Adrian Nastase Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase dosar politic , #PSD