Nastase face precizari: USL e la 55%, dar mai e un an pana la alegeri

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 21:43
2863 citiri
Nastase face precizari: USL e la 55%, dar mai e un an pana la alegeri
Foto:a1.ro

Adrian Nastase tine sa clarifice afirmatiile din raportul Institutul Sincai referitoare la castigarea viitoarelor alegeri de catre USL, informatii preluate de presa si interpretate ca anticiparea unui esec electoral.

"Cred ca ideea fundamentala a raportului este corecta: asa cum arata acum coalitia de guvernamant, aceasta nu poate castiga alegerile, insa USL are nevoie de o actiune politica foarte puternica pentru putea invinge masinaria pusa in functiune de Traian Basescu si PDL. (...)

Acum, USL este in palierul 55-60%, dar mai avem un an pana la alegeri, putand si sa creasca, dar si sa scada. Depinde doar de noi sa avem inteligenta de a mentine si intari suportul popular indubitabil pe care il are USL in acest moment", explica Adrian Nastase pe blog.

USL conduce in sondaje si ar castiga detasat Capitala - Sondaj IMAS

In Raportul Institutului Social-Democrat "Ovidiu Sincai" (ISD), intitulat "Perspective ale anului politic 2012. PDL nu mai poate castiga dar USL nu are garantata victoria", se precizeaza urmatoarele:

"Opozitia are prima sansa sa castige alegerile, dar nu are garantata victoria. USL poate castiga alegerile locale si parlamentare, daca tinem seama de nivelul scazut al increderii cetatenilor in coalitia de guvernare. Insa simpla reactie de respingere a PDL de catre electorat nu este o garantie pentru realizarea unei alternante la guvernare in anul 2012.

PDL si aliatii sai au numeroase resurse logistice, financiare si sprijinul unei parti semnificative a mass-media pentru a forta un reviriment in cadrul campaniei electorale, chiar daca, in contextul prelungirii crizei economice, nu se intrevede o crestere rapida a nivelului de trai. (p.21)".

De asemenea, in raport se traseaza cateva obiective a caror indeplinire ar putea sa asigure castigarea alegerilor de anul viitor de catre USL.

Printre acestea de numara "Transferarea centrului de greutate a actiunii politice de la dezbaterile televizate spre contactul direct cu cetatenii", dar si "Impunerea unei discipline comunicationale mult mai riguroase in cadrul USL".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL alegeri 2012, #Adrian Nastase USL, #alegeri 2012 , #PSD
Comentarii