Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Nastase: Guvernul Basescu-Boc ia decizii impotriva romanilor

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 14:56
1478 citiri
Nastase: Guvernul Basescu-Boc ia decizii impotriva romanilor
Foto: Arhiva

Deputatul social democrat, Adrian Nastase, sustine ca actualul Executiv in loc sa ii calmeze pe protestatari ii "atata".

"Protestul spontan al celor de la Finante este semnul care arata ca trecem intr-o alta etapa a nemultumirii sociale. Nu stiu daca realizati, dar tensiunile se acumuleaza, iar regimul Basescu-Boc nu are nici macar inteligenta de a ridica usor capacul de pe oala sub presiune. Dimpotriva, ei dau focul mai tare. Reactia lor se rezuma la dispret, la respingere, la negarea dialogului, a solidaritatii si, din ce in ce mai mult, si a umanitatii", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier reitereaza ideea ca daca lucrurile vor continua in aceeasi directie, populatia este condamnata la moarte prin infometare.

"Guvernul Basescu-Boc ia decizii impotriva romanilor. Ca lider politic, ca vicepresedinte al Camerei Deputatilor, ca cetatean al acestei tari si ca om doresc sa imi exprim solidaritatea fata de toti cei care protesteaza impotriva abuzurilor, a nedreptatilor si a greselilor fundamentale comise de guvernarea pedelista", mai noteaza acesta.

Adrian Nastase mai crede ca starea de spirit si reactia lucratorilor de la Finante sunt cele de care PSD are nevoie pentru a putea tine piept in Parlament unei puteri care calca in picioare legea, Constitutia si principiile democratice.

"Nu intamplator am vorbit pana acum despre o "motiune de cenzura populara". Ea nu poate avea succes decat daca este sustinuta activ, prin presiune publica. Parlamentarii puterii vor vota, sper, altfel decat le dicteaza Traian Basescu si gasca sa, prin SMS sau pe alte cai, numai daca populatia va fi permanent in spatele lor si ii va trage de maneca", conchide Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Adrian Nastase protest Finante, #motiune populara cenzura , #PSD