Nastase: Maurul Emil Boc si-a facut datoria si el va fi aruncat peste bord

Luni, 14 Februarie 2011, ora 22:10
2762 citiri
Nastase: Maurul Emil Boc si-a facut datoria si el va fi aruncat peste bord
Foto: RealitateaTV

Deputatul PSD Adrian Nastase a declarat, luni seara, ca "maurul Emil Boc si-a facut datoria si acum va fi aruncat peste bord", in contextul presupuselor intalniri ale presedintelui Traian Basescu cu liderii PD-L, in care s-ar fi discutat problema gasirii unui premier independent care sa il inlocuiasca pe Emil Boc.

"Maurul Emil Boc si-a facut datoria si acum el va fi aruncat peste bord, in incercarea lui Basescu sa se refugieze mai mult in zona partidului si sa incerce sa se salveze pe el", a comentat Nastase, invitat la Realitatea TV.

Deputatul PSD a apreciat ca situatia in care se afla liderul statului, care "a lasat departe chiar si aparentele si functioneaza ca un fel de vataf al PD-L", este una imposibila.

Basescu s-a intalnit cu lideri PD-L: se cauta premier independent - surse

"Ceea ce este important, in aceasta poveste, este ca Traian Basescu se gaseste intr-o situatie imposibila. Daca renunta la seful Guvernului, renunta la resursele care sa reprezinte munitia pentru alegeri. Daca insa, renunta la partid, pierde controlul intr-o zona in care, pe termen mediu si lung, pierde absolut totul. Aceasta situatia il duce intr-un moment de disperare si nu se va intampla absolut nimic, dar asta inseamna presiunea extraordinara de a tine capacul pe aceasta oala in clocot", a explicat Nastase.

Totodata, fostul premier s-a declarat impresionat de imaginile pe care le trasmit televiziunile de la Vila Lac 1, unde seful statului discuta cu liderii PD-L si incearca sa il inlocuiasca pe Emil Boc, "sluga credincioasa".

"M-a impresionat imaginea pe care ati transmis-o de la aceasta intalnire, parea un fel de firewall. In spatele zidului, Basescu incearca sa scape de Boc, care i-a fost sluga credincioasa. Cel care a adus in tara coruptia si acest haos este cel care alearga din sedinta in sedinta cu PD-L si incearca sa-i dea afara pe unii si sa-i aduca pe altii.

Practic, seful statului, care ar trebui sa se ocupe de situatia din spitale, situatia legata de piata muncii, de cetatenii romani, intr-o perioada in care in mod evident se vede ca politica de austeritate nu a facut decat sa amplifice probleme din tara, el se ocupe de problemele unui singur partid. Discuta de gasirea unui sef de Guvern de parca vorbeste de gasirea unui director pentru unele din firmele sale", a continuat Nastase.

Blaga: Presedintele Basescu nu a fost la intalnirile PD-L

Adrian Nastase a comentat si declaratiile secretarului executiv al PD-L, Vasile Blaga, conform carora seful statului ar trebui sa caute un inlocuitor al lui Boc doar in ipoteaza in care premierul si-ar da demisia.

"Pentru cunoscatori, Blaga a facut o observatie destul de interesanta, pentru ca noi, in 2003, am introdus in Constitutie un text post-factum, care spunea ca presedintele nu are voie sa-l demita pe premier. Blaga probabil a facut referire si la acel moment", a continuat social-democratul.

In final, Adrian Nastase a apreciat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, reprezinta cea mai buna varianta pentru a-l inlocui pe Emil Boc.

"Predoiu e cel mai bine calificat in aceasta privinta. Are experienta in guvernare, fiind sub acoperirarea de independent poate sa se ocupe de MAI, stie sa faca mica reforma si o reforma mai importanta atunci cand trebuie, sunt o multime de lucruri pe care le-a invatat domnul Predoiu. Se va ocupa probabil si de CSM", a conchis Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#adran nastase inlocuire premier, #nastase intalnire basescu pdl , #PSD
Comentarii
Poza Azalleea
Azalleea
rank 2
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Domnul Boc si-a facut datoria cu onoare: n-a furat, n-a spaguit, n-a santajat si nu si-a inventat o Matusa Tamara asa cum a facut lasul Adrian Nastase care acum fuge de justitie si-i acuza pe altii...