Nastase: Premierul USL e Victor Ponta. Vezi ce oameni ii plac din Guvernul Boc

Marti, 09 August 2011, ora 23:39
5908 citiri
Nastase: Premierul USL e Victor Ponta. Vezi ce oameni ii plac din Guvernul Boc
Foto:inpolitics.ro

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a spus ca Victor Ponta va fi propunerea USL pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare din anul 2012 si ca Traian Basescu va trebui sa accepte nominalizarea, daca aceasta formatiune ia peste 50% din voturi, altfel risca suspendarea.

Fostul premier a mai vorbit si despre cateva nume pe care le apreciaza din Guvernul Boc, enumerandu-i pe Kelemen Hunor, Anca Boagiu si Valeriu Tabara.

"Premierul USL e Victor Ponta. E o decizie politica, care a fost acceptata si de noi, si de liberali. Va fi foarte importanta echipa. Primul ministru nu trebuie sa fie cel mai bun macroeconomist, cel mai bun om de cultura, trebuie sa aiba o echipa foarte buna", a spus Adrian Nastase, la Realitatea TV.

Intrebat daca ar fi posibila o coabitare intre Traian Basescu si Victor Ponta, vicepresedintele Camerei Deputatilor a raspuns: "Depinde de intelepciunea celor doi. Fiecare ar trebui sa dea dovada de moderatie".

Nastase a mai spus si ca, daca USL castiga alegerile cu peste 50%, iar Basescu nu va numi premierul propus de aceasta, "va fi interpretat ca o incalcare a vointei populare" si ca risca suspendarea, dar ca acesta "e doar unul dintre scenarii".

Ce ministri ar pastra

Adrian Nastase a spus ca sunt cateva nume de ministri din Guvernul Boc care sunt de apreciat, nominalizandu-l pe Kelemen Hunor, Anca Boagiu si Valeriu Tabara, chiar daca despre ultimul spune ca a trecut perioada in care ar fi putut fi "un ministru bun".

"Pe zona economica, n-as pastra pe nimeni, pe zona sociala, domnul Lazaroiu are cu totul alte preocupari. Pe Kelemen Hunor, ca membru al Guvernului, nu neaparat la Cultura. La un moment dat, as fi spus Anca Boagiu, dar in ultimul timp a evoluat pe o linie antagonica si super politizata, mergand sa taie panglici cu Emil Boc, s-a contaminat.

Mi se pare un om serios si ar putea sa faca treaba pe o anumita zona. La Agricultura, domnul Tabara a facut si lucruri bune, este un bun profesionist, dar nu are o echipa buna. A trecut de momentul cand putea sa fie un foarte bun ministru al Agriculturii", a mai spus Nastase.

El a incheiat spunand insa ca cel care va avea responsabilitatea de a forma echipa guvernamentala va fi Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adrian Nastase Ponta premier, #Adrian Nastase Anca Boagiu, #Adrian Nastase ministri Boc , #PSD