Nastase: Protestele minerilor s-ar putea transforma intr-un bulgare de zapada

Joi, 08 Martie 2012, ora 18:58
1700 citiri
Nastase: Protestele minerilor s-ar putea transforma intr-un bulgare de zapada
Foto: ziuaveche.ro

Fostul premier Adrian Nastase, presedinte al Consiliului National al PSD, avertizeaza ca protestele din Valea Jiului s-ar putea transforma intr-un "bulgare de zapada" daca nu va exista dialog intre reprezentantii actualei Puteri si cei ai protestatarilor.

Intr-o declaratie de presa sustinuta joi la Fundatia Europeana Titulescu, Adrian Nastase a amintit ca a pledat intotdeauna pentru trei elemente esentiale care ar permite o evolutie pozitiva in societatea romaneasca - stabilitate politica, stabilitate macroeconomica si pace sociala, respectiv dialog social.

"Nu putem vorbi in momentul de fata in Romania de stabilitate politica in conditiile in care Parlamentul nu functioneaza sau in orice caz Opozitia nu are niciun fel de dialog cu Puterea.

La capitolul stabilitate macroeconomica, aici vedem ca pana la urma singura dimensiune care a functionat a fost cea de austeritate, dar nu cea de crestere economica, cu un grad de indatorare care a crescut de doua ori si jumatate in ultimii ani. A treia componenta - pacea sociala sau dialogul social - nu mai functioneaza.

In aceste conditii, in mod evident, diverse forme de protest locale se pot transforma intr-un bulgare de zapada si este nevoie de foarte multa atentie ca unele dintre lucrurile castigate in acesti 20 de ani sa nu se piarda prin astfel de actiuni", a afirmat fostul premier.

El a mentionat ca situatii de acest gen au mai fost si in perioada mandatului presedintelui Emil Constantinescu.

"Sigur, forta minerilor nu mai este aceeasi, dar determinarea lor va functiona intotdeauna. Sunt oameni pentru care este nevoie de un dialog foarte deschis. Or, aici este, cred, ceea ce s-a pierdut in ultimii ani - faptul ca noi nu mai avem presedinte arbitru, mediator care sa poata sa functioneze in conditiile in care Guvernul nu mai face fata unei anumite dimensiuni.

In momentul de fata avem doi prim-ministri. Prin faptul ca avem un presedinte care este jucator, presedintele-jucator este de fapt prim-ministru si el a venit la Parlament sa explice in locul prim-ministrului cum este cu educatia, cum e cu legea sanatatii - chestiuni care tin efectiv de Executiv.

Or, aceste lucruri blocheaza pana la urma un anumit tip de legatura si de actiune de tip mediere la Cotroceni. Deci, sper sa nu se ajung pana acolo, dar este un semnal foarte serios, este un semnal care pune in discutie de fapt capacitatea de dialog a Guvernului, a reprezentantilor sai locali si va trebui sa urmarim cu mare atentie aceasta chestiune", a spus liderul CN al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Adrian Nastase protest mineri, #Nastase revolta mineri, #protest mineri Valea Jiului , #PSD