Nastase: PSD e ocupat cu "aranjarea scaunelor in jurul unei mese tot mai mici"

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 23:25
1720 citiri
Nastase: PSD e ocupat cu "aranjarea scaunelor in jurul unei mese tot mai mici"
Foto: Arhiva

Adrian Nastase comenteaza cu ironie pe blogul sau situatia actuala din PSD, a carui conducere pare mai preocupata de "aranjarea scaunelor in jurul mesei" decat de problemele dramatice cu care se confrunta Romania.

Nastase puncteaza pe blog cateva dintre cifrele oficiale care arata ca situatia economica este foarte dificila iar populatia se confrunta cu probleme de care social-democratii nu au timp, fiind prea preocupati de pregatirea Congresului de sambata viitoare.

Fostul premier, actualmente candidat la sefia partidului, scrie despre restantele populatiei la plata creditelor, despre riscul firmelor de a intra in incapacitate de plata si despre falimentele spectaculoase ale unor "institutii cunoscute ca acordau "credite cu buletinul".

Nastase critica si "masurile prociclice ale guvernului, cum ar fi trecerea de la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor la impozitarea cu 16% a profitului", care vor avea efecte negative puternice in sistemul de companii dat fiind starea precara a rentabilitatii. El mai critica si campania fara precedent declansata de ANAF privind executarea silita a companiilor cu datorii fiscale.

"Pe langa restructurarea interna violenta in sistemul de companii, in economia Romaniei se resimte deja riscul regional reprezentat de o etapa complicata a crizei economice, cea a datoriilor si a monedelor supraevaluate, cum se intampla in Grecia", mai semnaleaza el.

Din categoria riscurilor externe, el semnaleaza si declinul monedei in zona euro, somajul ridicat si deficitele bugetare in expansiune.

"Mediul bancar situeaza intre riscurile majore pentru economie in 2010 interferentele politice creatoare de hazard moral, urmate de riscul de credit, supra-reglementarea pe fondul temerii de reluare a crizei, evolutiile macroeconomice globale, lichiditatea, riscul de disponibilizare a capitalului, abuzul folosirii produselor derivate etc. se arata intr-un studiu realizat de Banking Banana Skins prin consultarea a 443 de bancheri din 49 de tari, inclusiv Romania", mai semnaleaza Adrian Nastase.

Ce face conducerea principalului partid de opozitie in aceste conditii? Raspunde tot el: "PSD ramane blocat, aproape total, in preocuparea de rearanjare a scaunelor in jurul mesei - masa care devine tot mai mica, in timp ce se aduc tot mai multe scaune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase alegeri PSD, #congres PSD 2010, #candidaturi PSD 2010 , #PSD