Nastase: PSD nu spera ca va iesi curand din Opozitie

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 11:17
2306 citiri
Nastase: PSD nu spera ca va iesi curand din Opozitie

Social-democratii sunt constienti de situatia dificila in care a ajuns partidul in acest moment, sustine presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase.

Deputatul social democrat afirma pe blogul sau ca problema PSD nu este legata strict de ajungerea in Opozitie, ci de faptul ca nu prea are motive sa spere ca va iesi prea curand din ea.

"Cinci ani, sase scrutine, toate pierdute. Activitatea noastra politica se leaga in primul rand de increderea pe care o putem genera oamenilor, cetatenilor, alegatorilor, ca suntem capabili sa oferim o alternativa de buna guvernare a Romaniei.

Din acest punct de vedere, eu si voi (n.r. simpatizantii partidului) suntem de acord ca PSD a ramas deficitar la acest capitol dupa alegerile din 2004. Suntem in criza, nu exista niciun dubiu in aceasta privinta, iar aceasta criza nu se va rezolva de la sine", scrie Adrian Nastase.

El afirma ca PSD trebuie sa devina un partid de stanga care nu se limiteaza la principiile asistentei sociale seci, ci care gandeste modalitati prin care se poate incuraja activ echitatea sociala.

"Adica lupta impotriva inegalitatilor, protejand oamenii care nu sunt in relatie directa cu puterea si ajutandu-i pe cei defavorizati", explica Adrian Nastase.

In schimb, afirma deputatul, trebuie renuntat la ideea ca "avutia, acumulata de o clasa superpusa, se poate disipa pe verticala, inclusiv catre baza societatii, fara ca guvernul sa faca vreun efort in aceasta directie".

"Aceasta ar fi misiunea, care este sustinuta si de consensul cvasi-general asupra faptului ca intrarea la guvernare alaturi de PD-L a fost una dintre cele mai mari greseli ale PSD din ultimii ani", mai spune presedintele Consiliului National PSD.

Adrian Nastase mai afirma ca abordarea rationala a problemelor politice si sanctionarea derapajelor anti-democratice ale puterii trebuie neaparat sa fie printre principiile de ghidare ale mandatului de opozitie al PSD.

"Nu ne putem multumi in a critica steril, din opozitie, dovezile clare ale incompetentei PD-L. Chiar daca o astfel de atitudine ar clarifica pentru oricine calitatea indoielnica a papusilor lui Traian Basescu, ea ar duce la sacrificarea unor oameni care si-au pus increderea in noi pentru protectie si justitie sociala.

Drept urmare, chiar daca vom propune programe pe care guvernul si le va asuma ca proprii, chiar daca vom critica PD-L cand va fi cazul si vom da ocazia de a fi din nou acuzati ca blocam reformele "portocalii", chiar daca astfel nu vom face pasul inapoi care ar lasa PD-L fara scuze, trebuie sa ne asumam opozitia constructiva", mai scrie Nastase pe blog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Adrian Nastase PSD, #PSD opozitie, #reforma PSD opozitie , #PSD
Comentarii
Poza Mickey_Mouse
Mickey_Mouse
rank 5
PSD are sanse să scape de opozitie cand intri matale la Jilava, sturlubaticule ocheshel! Dacă tii la PSD, renuntă la imunitate si rezolvă-ti problemele cu justitia, nu mai da in ochii lumii cu prafuri aduse cu containerul diplomatic din China!