Nastase spune ca discutia cu Geoana a avut un caracter "pedagogic" (Video)

Luni, 16 August 2010, ora 16:16
1461 citiri
Nastase spune ca discutia cu Geoana a avut un caracter "pedagogic" (Video)
Foto: Antena3

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca decizia care s-a luat in legatura cu Mircea Geoana a fost "cea potrivita" si ca discutia a fost "utila" si "pedagogica", disciplina comunicarii fiind necesara pentru a nu-i "zapaci" pe oameni.

"A fost o decizie luata de BPN. Au fost mai multe sugestii, cred ca formula la care s-a ajuns, una consensuala, a fost cea potrivita si cred ca am trecut cu intelepciune acest test a ceea ce putea sa fie o fractura inutila in acest moment si o tema inutila de dezbatere", a spus fostul premier.

Nastase a caracterizat discutia de luni drept "pedagogica". "Cred insa ca discutia a avut si un caracter pedagogic, ca sa spun asa, si sunt convins ca vom avea de acum inainte o comunicare mai buna, mai coerenta, iar cei care ne urmaresc, care vor sa inteleaga ce vrem sa facem in formulele acestea alternative si in solutiile pe care le propunem, vor avea satisfactia de a ne asculta vorbind coerent", a mai aratat el, adaugand ca este fireasca "o disciplina a mesajului".

Presedintele CN al PSD a opinat ca disciplina de comunicare va evita instalarea confuziilor in randurile simpatizantilor PSD.

"Am avut un moment constructiv, o discutie care a fost utila. Sensul acestei decizii a fost foarte clar pentru toata lumea, si anume disciplina comunicarii si grija pentru ceea ce spunem astfel incat sa nu-i zapacim pe oameni. A fost propunerea care s-a degajat din discutii si a fost votata in unanimitate", a conchis social-democratul.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a acceptat ca timp de sase luni sa nu mai exprime timp de sase luni pozitii contrare liniei generale a partidului, a declarat luni Victor Ponta, care a adaugat ca daca nu-si respecta angajamentul Geoana risca suspendarea sau excluderea.

"Prin decizia BPN, domnul Geoana a acceptat ca timp de sase luni sa nu mai aiba pozitii publice fata de directiile pe care PSD le are sau nu. Am stabilit cu totii in BPN, cu un vot unanim, ca in momente atat de dificile pentru Romania, PSD nu poate avea doua directii, doua volane, doua pozitii, una a BPN si una a domnului Geoana", a spus Ponta. El a precizat ca decizia are si o sanctiune aplicata, daca Geoana va incalca hotararea BPN, urmand sa fie exclus. "Daca dl. Geoana va face in continuare declaratii publice vizavi de pozitiile si deciziile PSD, va pleca din PSD", a explicat Ponta.

"E un silenzio stampa. Domnul Nastase, care a fost ieri la meci, la Dinamo-Rapid, a folosit acest termen. Cred ca pentru microbisti e mai clar", a mai spus Ponta zambind.

Liderul PSD a afirmat ca aceasta sanctiune nu inseamna retragerea sprijinului pentru Geoana din functia de presedinte al Senatului. "Primul punct pe ordinea de zi a BPN a fost o reconfirmare a faptului ca PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a dl.-ului Geoana de la Senat, chiar daca domnul Geoana nu va mai fi membru PSD", a spus Ponta, adaugand ca "interesul partidului e chiar mai important decat interesul personal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Adrian Nastase Geoana, #Nastase suspendare Geoana , #PSD