Nastase: Vom avea de castigat daca sunt mai multe femei in partid (Video)

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 12:27
2115 citiri
Nastase: Vom avea de castigat daca sunt mai multe femei in partid (Video)
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri, inainte de intalnirea cu femeile din partid, ca social-democratii nu ar avea decat de castigat daca ar avea mai multe doamne in structurile de conducere.

"Din punctul meu de vedere ar trebui sa reluam mai serios mesajele, nu doar in partid, dar si in afara partidului, in ceea ce priveste rolul pe care femeile il pot avea nu doar in partid, dar si in viata publica. (...) Trebuie sa cautam mai atent in acest rezervor impresionant. (...) Nu am avea decat de castigat daca am avea mai multe femei la nivelul de conducere al partidului", a declarat Nastase.

Femeile din PSD doresc o norma de reprezentare in partid de 40%

Liderul PSD a spus ca, spre deosebire de barbati, femeile sunt mult mai loiale si isi tin promisiunile intotdeauna.

"Ceea ce mi s-a parut intotdeauna extraordinar atunci cand negociezi cu femei in partid e ca isi tin intotdeauna promisiunile. E mult mai greu sa negociezi cu barbatii din partid pentru ca au alt mod de raportare la cuvantul dat", a mai spus candidatul la functia de presedinte al PSD.

El a amintit de perioada in care era obligatoriu ca atunci cand se faceau propunerile pentru functiile de conducere un anumit procent sa fie alocat femeilor, si a precizat ca in perioada in care el a fost premier, cabinetul sau era format mai mult din femei.

Geoana si Nastase participa la intalnirea femeilor din PSD

"Intr-o vreme era o obligatie a organizatiilor noastre ca atunci cand faceau diferite propuneri de conducere, un anumit procent, de obicei o treime, sa fie alocat pentru femei, si, de asemenea, era un procent alocat si pentru tineri. E important ca noi ca partid sa incepepm sa ne miscam mai inteligent, sa facem in asa fel incat partidul sa respire mai larg, sa absoarba mai bine oxigenul pe care il primeste din societate.

Cred ca asta este ceea ce trebuie sa cautam in perioada care urmeaza si lucrurile astea sunt mai importante decat chestiunile strict electorale in partid. Cred ca frontierele ideologice pe care noi le-am trasat au lasat pe foarte multi in afara. Aici ar trebui sa actionam!", a mai spus liderul PSD.

La finalul intalnirii cu Organizatia de Femei a PSD, Adrian Nastase a declarat ca nu a facut o "licitatie de proiecte" cu Mircea Geoana, pentru a castiga sprijinul doamnelor social-democrate, si a reiterat necesitatea ca femeile sa fie mai bine reprezentate in conducerea partidului.

"Am mers pentru a discuta felul in care ar trebui gandita relationarea structurii de partid, a organizatiei de femei cu activitatile PSD in perioada care urmeaza, probleme legate de statut, de activiati distincte pe care le pot organiza in cadrul unor cluburi sau proiecte. Este vorba desore actiuni de tip social sau de tip umanitar", a declarat Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Adrian Nastase femei PSD, #femei conducere PSD, #intalnire Nastase Geoana femei , #PSD