Profesorul Ioan Lascar, despre cazul Nastase: Mi-am facut datoria de medic

Luni, 02 Iulie 2012, ora 23:10
2737 citiri
Profesorul Ioan Lascar, despre cazul Nastase: Mi-am facut datoria de medic
Foto: Arhiva

Prof. dr. Ioan Lascar a declarat luni ca si-a facut datoria de medic in cazul fostului premier Adrian Nastase.

"Spitalul de Urgenta are competenta in rezolvarea cazurilor de urgenta, indiferent care sunt ele", a subliniat medicul.

Lascar a mentionat ca Adrian Nastase a fost evaluat de o comisie multidisciplinara si situatia de urgenta era generata de un traumatism prin impuscare.

Nastase, tinut ilegal la Spitalul Floreasca - motivarea instantei

"Regulile hipocratice nu spun sa facem diferente intre pacienti, indiferent daca acesti pacienti sunt criminali, teroristi. Medicina este nepartinica. Nu pot judeca un pacient prin prisma atributelor personale. A face acest lucru inseamna discriminarea pacientilor. Ca medici, responsabilitatea noastra este sa-i ajutam pe cei care au nevoie, indiferent de unde vin", a spus prof. Ioan Lascar.

El a reliefat ca atributele medicilor din aceasta unitate este sa trateze urgentele, ori Adrian Nastase a fost adus de o ambulanta si a fost tratat ca atare.

A fost constituita o comisie multidisciplinara, avand in vedere si alte afectiuni de care suferea si care impuneau o evaluare atenta inainte de a fi operat si a fi rezolvata urgenta.

Medicul a precizat ca a aplicat protocolul care se impune intr-o astfel de situatie si care tine de competenta sa.

Magistratii Tribunalului Bucuresti care au decis mutarea lui Adrian Nastase de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova considera ca doctorii de la Floreasca au incercat sa amane punerea in executare a mandatului de incarcerare a fostului premier Adrian Nastase.

"Nici aprecierile comisiei multidisciplinare intrunite in cadrul Spitalului ... (Floreasca - n.r.), reluate in adresa inaintata de spital catre MAI - DGPMB - Serviciul de Investigatii Criminale, nu pot impiedica punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei inchisorii (...) cu privire la condamnatul N.A. Acestea nu incearca decat sa amane, in mod nejustificat si cu nesocotirea dispozitiilor legale in materie, externarea persoanei condamnate N.A. in vederea conducerii sale la un loc de detentie", se arata in motivarea Tribunalului.

Judecatorii considera ca imediat dupa acordarea asistentei medicale de urgenta persoana condamnata trebuia externata, mandatul de executare pus in aplicare, iar condamnatul dus si incarcerat la un penitenciar-spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Adrian Nastase impuscat Floreasca, #Ioan Lascar medic Floreasca, #Nastase spital inchisoare , #spital
Comentarii