PSD in razboi cu Justitia (Opinii)

Marti, 26 Iunie 2012, ora 22:58
8617 citiri
PSD in razboi cu Justitia (Opinii)

Ca un cadavru putrezit iesit la suprafata apei in urma unei furtuni, ni se arata in toata hidosenia ei mentalitatea corupta a PSD in privinta Justitiei. Iar furtuna care scoate la iveala presiunile teribile si masinatiunile nerusinate prin care PSD intelege sa ingenunchieze Justitia este cazul Nastase.

Dupa toate ciudateniile despre care presa, inclusiv cea straina, discuta de zile intregi, avem in premiera o reactie oficiala foarte dura a autoriatilor statului. Expertii INML nu au varsat nicio lacrima pe fularul lui Adrian Nastase si i-au solicitat sa se prezinte in carne si oase la IML pentru expertiza.

Politistii implicati in povestea din seara presupusei tentative de sinucidere sunt anchetati, la fel fel doctorul de casa al PSD, Serban Bradisteanu, salvatorul puscariabililor rosii, el insusi puscariabil, sunt cercetati de DNA pentru favorizarea infractorului. Infractorului Adrian Nastase.

Iar bomboana de pe coliva onorabilitatii PSD este concluzia CSM: tot acest scandal are "un potential fara precedent de afectare a independentei Justitiei". Ca urmare, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, dar si Baroul Bucuresti pentru sanctionarea avocatilor lui Adrian Nastase pentru declaratiile facute in privinta magistratilor din dosarul "Trofeul Calitatii".

Au aparut si indicii noi, inclusiv declaratia unui medic de pe ambulanta care sustine ca Adrian Nastase a suferit de fapt doar o zgarietura care nu a necesitat decat un pansament si o branula, nicidecum patru rani, cu sangerarea abundenta si risc vital. De altfel, echipajul de pe ambulanta nici macar nu a recomandat trimiterea lui Adrian Nastase la spital, tocmai pentru ca starea sa era foarte buna.

Povestea care se contureaza este una uluitoare: o inscenare de proportii, orchestrata de PSD, probabil prin intermediul ministrului de Interne (cel cu ambulanta trimisa preventiv). Un foc de arma incert, o zgarietura in loc de rana, o internare inutila sunt cheile unei telenovele gretoase, cu complicitati la nivelul politiei si al lumii medicale, toate menite sa-l tina pe Adrian Nastase cat mai mult timp in afara inchisorii, eventual pana cand un alt presedinte al Romaniei sa-l gratieze.

Daca la inceput a existat o oarecare reactie de compasiune a "naturelelor" mai simtitoare fata de omul Adrian Nastase, care parea aflat intr-o situatie de viata si de moarte, devoalarea intregii smecherii va avea cu siguranta un efect invers. Nu numai ca va spulbera aceasta compasiune, dar va starni o uriasa enervare a celor care au toate motivele sa se simta luati de prosti. In mod normal, PSD va deconta electoral masiv toata aceasta mascarada. Acest trucaj cu tuse groase, care devine jignitor pentru mintea oricarui om de bun simt.

Cat despre felul in care se vede tot acest circ de la Bruxelles, nici macar nu cred ca mai este e nevoie sa vorbim. Ce scrijeleste acest scandal pe cartea de vizita a actualei puteri este demolator. Credeti ca inclusiv socialistilor europeni, deja fripti cu Adrian Severin, le pica bine ce fac confratii lor romani? Si daca va pleca la Consiliul European la sfaristul saptamanii, Victor Ponta va simti pe propria piele dimensiunile dezastrului

Va propun un mic efort de imaginatie. Cum ar fi fost ca in seara pronuntarii sentintei, Adrian Nastase sa fie iesit din casa impreuna cu politistii si sa spuna ca, desi se socoteste in continuare vicitma unei mari nedreptati, se supune Justitiei, deoarece, pentru el, ca fost demnitar, ca inalt politician si ca profesor de drept, regulile statului de drept si respectul pentru justitie sunt valori mai importante decat 8 luni din propria libertate? Dupa care sa fi plecat spre celula lui de la Rahova, celula moderna cu un singur pat si grup sanitar propriu.

Ar fi fost un gest de autentic barbat si politician, care isi scuteste si partidul si tara de un urias scandal cu consecinte teribil de grave. Dar Adrian Nastase nu este decat un om mic, las si orgolios, incapabil sa vada mai mult decat propriul interes.

Dar in tot raul e si un bine. PSD si Adrian Nastase au dat ocazia magistratilor sa dea un test esential pe care par sa-l fi trecut. DNA, Inalta Curte de Casatie si Justitie, CSM nu s-au lasat reincalecate si s-au aratat decise sa-si apere cu cerbicie independenta atat de greu si tarziu castigata. Iar acest bine este unul foarte mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#justirie Nastase PSD, #independeta justitie Romania , #spital