Adrian Nastase: Oamenii mor pe sosele si Senatul discuta dosare

Marti, 26 August 2008, ora 08:32
2593 citiri
Adrian Nastase: Oamenii mor pe sosele si Senatul discuta dosare

Nu este o noutate ca principalele cauze ale zecilor de accidente care se produc zilnic pe soselele din Romania sunt drumurile proaste si viteza excesiva la volan.

Nu este o noutate nici ca Romania, alaturi de Irlanda, Lituania, Ungaria, Bulgaria si Estonia se numara, la finalul anului 2006, printre statele europene cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu decese.

Nu este o noutate nici ca accidentele rutiere au inregistrat o crestere in cazul statelor din Europa de Est, potrivit unei analize a Consiliului European pentru siguranta drumurilor.

Ce nu mai este nou? Ca nimeni nu face nimic. Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca in timp ce soselele sunt patate cu sange nevinovat demnitarii romani sunt ocupati cu dosare, cu mereu actuala Securitate, cu alegeri. Mereu sunt mult prea ocupati...

Mai mult, cu izul alegerilor in nas si in simtiri, se perinda sa vada cei cinci kilometri de drum din Autostrada Transilvania. Primii cinci kilometri care sunt gata. Fiecare isi insuseste mandria celor cinci kilometri de autostrada care, intr-un sfarsit, sunt gata.

Presedintele Consiliului Permanent al PSD spune ca numarul crescand al oamenilor care mor zilnic pe drumurile nationale si autostrazile din Romania reprezinta cea mai buna dovada ca trebuie actionat altfel,ca este necesara o noua legislatie care sa ne asigure ca masinile puternice sunt pe mana unor soferi experimentati.

"Poate 300 de CP in mana unui tanar de 19 ani sunt putin cam multi. Iar pietonii au, nu de putine ori, o parte din vina. O combinatie de legislatie mult mai aspra, amenzi serioase, politie prezenta in mod real pe strazi si drumuri tot mai bune si mai sigure nu are cum sa nu diminueze acest risc major care ii afecteaza pe romani, astazi", scrie Nastase.

"Aplicarea unor solutii ar trebui sa inceapa cat mai curand. Astazi, daca se poate. De fapt, astazi nu se poate, pentru ca discutam despre raportul Senatului pentru dosarele...Poate maine. De fapt nu se poate nici maine, pentru ca maine discutam despre VOTUL la dosarele... Poimaine?", a adauagat social-democratul.

In opinia lui Nastase, avem si mai multe date certe care ne arata de ce avem nevoie de autostrazi. "Nu numai pentru ca ele ne ajuta sa ne deplasam mai rapid catre cat mai multe puncte de interes, ci si pentru ca sunt mai sigure. Oare in ce situatie am fi fost acum daca nu am fi pierdut pagubos 3 ani de zile, pentru ca in final sa ne laudam cu realizarea a 5-6 km de autostrada? Iar autostrada Transilvania este numai un exemplu de proasta viziune".

Desigur, nu este greu sa observam ca social-democratul impinge rabdarea parlamentarilor la o limta greu de suportat, avand in vedere ca Parlamentul i-a blocat dosarul de la DNA.

Pe de alta parte, se sustrage "subtil" majoritatii care adopta stilul "nu se poate", amintind ca a sugerat, pe DN1, separarea benzilor de circulatie pe sensuri, astfel incat, in Otopeni sa nu sa nu se mai treaca dintr-o parte in alta a drumului, producandu-se o multime de accidente.

"Poate ca, in felul asta, au fost salvate cateva vieti. Cine stie?", isi lauda Adrian Nastase din nou initiativele dupa ce luni amintea ca in timpul mandatului sau de ministru de Externe Romania a recunoscut, pe 18 februarie 1991, independenta Georgiei.

O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Adrian Nastase, #morti, #sosele, #accident, #legislatie , #stiri Adrian Nastase