Adrian Nastase: Sportivii reprezinta Romania mai bine ca orice clip scump

Vineri, 08 August 2008, ora 22:29
1353 citiri
Adrian Nastase: Sportivii reprezinta Romania mai bine ca orice clip scump

Sportivii romani reprezinta Romania mai bine decat orice clip scump difuzat la televiziuni straine si, "cu siguranta, mult mai bine decat greselile, stangaciile sau chiar pasivitatea celor platiti si responsabili sa ne promoveze in lume", sustine fostul premier Adrian Nastase pe blogul sau.

"Stiu ca sportivii nostri merg acolo cu dorinta de a fi printre cei mai buni. Le doresc, din toata inima, ca realitatea sa se ridice la inaltimea ambitiilor pe care ei insisi le-au fixat. Participantii la competitiile olimpice vor purta, si de aceasta data, o adevarata ofensiva diplomatica in favoarea numelui Romaniei.

Nu spun nimic nou, oricine stie ca ei ne reprezinta culorile mult mai frumos si mai sincer decat orice clip scump difuzat la televiziuni straine si, cu siguranta, mult mai bine decat greselile, stangaciile sau chiar pasivitatea celor platiti si responsabili sa ne promoveze in lume", considera presedintele Consiliului National al PSD.

Pe de alta parte, Adrian Nastase si-a exprimat curiozitatea daca China, crunt lovita de inundatii si cutremure, se va ridica la masura asteptarilor Jocurilor Olimpice.

Potrivit lui Nastase, "astazi (vineri n.r.) se desfasoara ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Beijing, dupa luni de anticipare, contestari, intrebari si, mai ales, curiozitate din partea lumii intregi in privinta capacitatii Chinei de a-si pune in practica proiectul. Vom vedea in ce masura organizarea va reflecta importanta unui asemenea eveniment, astfel incat competitia sportiva sa nu aiba de suferit".

Pesedistul a adaugat ca sportivii romani merita "nu numai respectul si admiratia noastra, ci mai ales un punct de sprijin", de la marirea premiilor acordate de stat pana la incelegerea faptului ca dezvoltarea excelentei olimpice a unei tari inseamna terenuri si sali de sport in fiecare localitate a tarii, cu acces cat mai liber pentru ca tot mai multi copii sa ajunga sa practice un sport la care - cine stie - vor excela, o buna educare a obiceiurilor de nutritie, cu ajutorul parintilor si scolii, pentru ca rezultatele sa fie sustinute de o dezvoltare sanatoasa, un sistem sanitar performant care sa favorizeze remedierea rapida a oricaror probleme medicale, o cultura a practicarii sportului care se poate dezvolta la nivelul societatii romanesti, dar numai daca exista conditiile necesare...".

"Pana la urma, spiritul olimpic inseamna mult mai mult decat simpla victorie sportiva: inseamna prietenie, solidaritate si fair-play. Iar de toate acestea avem mare nevoie pentru a transforma Romania in tara pe care ne-o dorim", mai spune Nastase pe blog.

Adrian Nastase le-a urat sportivilor nostri mult succes si a explicat ca "prin faptul ca ne reprezinta acolo, gloria este deja a lor".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
#Adrian Nastase, #sportivi, #Romania, #Jocuri Olimpice, #Sprijin, #succes , #stiri Adrian Nastase