Adrian Nastase: Tinerii din PDL au fost dresati sa faca parte din "Legiunea Arhanghelului Traian"

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 20:47
1601 citiri
Adrian Nastase: Tinerii din PDL au fost dresati sa faca parte din "Legiunea Arhanghelului Traian"
Foto: Arhiva

Adrian Nastase sustine ca tinerii democrat-liberali nu au invatat politica in weekend, la scoala de vara, ci au fost dresati sa devina "caini de asalt", luand in considerare ca toate mesajele liderilor au fost strategii de atac si "omorare" a adversarilor.

"Tinerii PDL nu au fost stransi la mare pentru a invata politica, pentru a afla cate ceva despre democratie sau despre guvernare. Au fost adunati pentru un singur lucru: sa fie dresati sa devina 'caini de asalt'. Pentru ca altfel nu poate fi interpretat sensul tuturor mesajelor publice lansate de liderii PDL.

Fiecare dintre ei (nu-i mai nominalizez, pentru ca nu merita), pe rand, au dat doar mesaje despre cum trebuie sa isi atace adversarii, despre cum adversarii vor muri, despre cum trecutul este rau, despre cum cei care ti se opun trebuie invinsi, despre cum vocea celuilalt nu conteaza.

Tot ce au facut a fost sa inventeze inamici, sa ii prezinte ca pe un rau absolut, si sa ii asmuta pe cei tineri impotriva lor (fie ca vorbim de opozitie, de presa sau de cetatenii care isi apara drepturile). Nu cu idei, cu nu programe, nu cu solutii democratice alternative - nu, doar prin injurii, prin minciuni, prin ura si prin intoleranta.

Prin epitete dubioase, prin metafore de prost gust, prin lovituri personale", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier scrie ca cei de la Putere nu au venit cu idei si solutii concrete, ci doar pentru a ataca Opozitia.

"Fiecare lider de partid a venit la microfon pentru a ataca opozitia, pentru a ataca trecutul, pentru a oferi solutii la singurul lucru care conteaza pentru ei - alegerile de anul viitor.

A fost, mai mult ca oricand, o scoala politica cu iz totalitar. Tinerilor (oricine ar fi fost acolo) li se spala mintea si li se ofera lectii anti-Romania, anti-democratie si anti-societate. Sunt multi care, ca si mine, au citit in istorie si au vazut ca cei din PDL nu inventeaza ceva nou. Lumea a mai trecut prin astfel de atitudini.

Doar ca cei din PDL chiar se joaca cu focul! Promoveaza pe fata valori care, in alte vremuri, au dus la totalitarisme, la ura, la razboi civil, chiar la fascisme... Acesti tineri sunt pregatiti sa devina "caini de asalt", sa devina membri disciplinati si inraiti ai Legiunii lui Traian", mai noteaza liderul social democrat.

Adrian Nastase reitereaza ca au ales sa mearga pe aceasta varianta din cauza ca PDL nu mai este un partid care sa ofere solutii de guvernare.

"De ce fac asta? Pentru ca PDL nu mai este un partid care ofera solutii de guvernare. Nici nu vor asta - vor doar ca, prin violenta de orice fel sa isi mascheze incompetenta si coruptia. Este o structura care produce sistematic si constient un Genocid Social... PDL devine inca o data un pericol pentru Romania. Este un pericol pentru tinerii sai, care pot crede ca, modelul de ura si razbunare promovat de seniorii partidului poate fi urmat", mai crede fostul premier.

Adrian Nastase sustine ca PDL va merge din rau in mai rau.

"Nu imi fac iluzii - PDL va merge din rau in mai rau. Si repet avertismentul meu - incetati sa mai tratati acest partid ca pe o structura la fel ca oricare alta, ca pe o formatiune politica obisnuita. Nu sunt - devin o autentica Legiune anti-romaneasca. Si vor face orice pentru a ramane la putere - chiar daca asta inseamna distrugerea tarii, a viitorului sau si a legaturilor sale cu lumea civilizata. Cu cat vom intelege mai repede - si cat mai multi - acest lucru, cu atat va fi mai usor sa ne organizam pentru salvarea Romaniei", conchide Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Adrian Nastase tineri PDL, #legiune Arhanghel Traian, #tineri dresati atac Opozitie , #stiri Adrian Nastase