Adrian Nastase: Trebuie sa nationalizam petrolul. Sa nu il mai dam la straini

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 19:03
4583 citiri
Adrian Nastase: Trebuie sa nationalizam petrolul. Sa nu il mai dam la straini
Foto: Arhiva

Adrian Nastase a declarat luni ca Romania ar trebui sa nationalizeze rezervele de petrol si sa profite in totalitate de ele.

"Este momentul sa nationalizam petrolul. Dupa zece ani in care l-am dat strainilor, a venit momentul sa ne luam petrolul in propriile maini cu o redeventa la 100%. In acest timp, OMV-ul a platit miliarde la stat si a facut investitii, asa ca de bine de rau a fost o investitie de succes. Astfel ca, acum, Traian Basescu sau cei care se pricep ar trebui sa preia petrolul si sa faca o companie romaneasca si sa nu il mai dea strainilor", a declarat Adrian Nastase, intrebat despre opinia sa cu privire la faptul ca la sfarsitul anului 2013 expira contractul de concesiune a Petrom catre OMV.

In mandatul lui Adrian Nastase, compania Petrom a fost concesionata austriecilor de la OMV, pe 10 ani. In 2004, OMV a achizitionat 51% din actiunile Petrom printr-o combinatie de cumparare directa a 33,34% din actiuni, pentru care a platit 669 milioane de euro, si o crestere simultana de capital de 831 milioane de euro.

La ora actuala, OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, iar Ministerul Economiei are 20,64% din actiuni, Fondul Proprietatea - 18,99%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 1,62%, iar 7,74% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Nastase Petrom petrol Romania, #resurse Nastase petrol OMV, #concesionare Petrom OMV , #stiri Adrian Nastase
Comentarii