Adrian si Dana Nastase au refuzat sa dea declaratii in dosarul Zambaccian

Luni, 09 Mai 2011, ora 21:12
6605 citiri
Adrian si Dana Nastase au refuzat sa dea declaratii in dosarul Zambaccian
Foto: Arhiva

Adrian Nastase si sotia lui, Dana, dar si Irina Paula Jianu au refuzat sa dea declaratii de inculpati la instanta suprema, in dosarul Zambaccian, in care sunt judecati pentru fapte de santaj si coruptie. Cei trei au spus ca vor da declaratii dupa ce vor vedea toate probele procurorilor.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) i-a trimis in judecata, in 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Nastase, pentru luare de mita si santaj, sotia acestuia, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita si santaj, si pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, pentru dare de mita si spalare bani, scrie Gindul .

Luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat citire rechizitoriului, iar ulterior le-a pus in vedere celor trei inculpati din dosar faptul ca pot beneficia de scaderea cu o treime a limitelor de pedeapsa daca recunosc integral acuzatiile anchetatorilor.

Adrian Nastase a explicat ca la urmarirea penala nu a putut lua cunostinta de toate probele anchetatorilor si ca, ulterior, la instanta, cand i-au fost pusi la dispozitie mai multi suporti optici cu probe, unele dintre aceste medii de stocare fie nu contineau date, nu se deschideau sau nu erau relevante.

Instanta suprema a amanat procesul pentru 17 iunie.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de prim-ministru, Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Adrian Nastase, #Adrian Nastase Zambaccian , #stiri Adrian Nastase