Audierea Danei Nastase la Inalta Curte, amanata din motive de sanatate

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 17:15
1409 citiri
Audierea Danei Nastase la Inalta Curte, amanata din motive de sanatate
Foto: Arhiva

Completul de cinci judecatori ai instantei supreme a amanat, luni, audierea sotiei fostului premier Adrian Nastase, dupa ce avocatul acesteia a depus acte privind starea ei de de sanatate si a aratat ca, din motive medicale, ea nu poate face declaratii la acest termen.

Instanta suprema a reluat, luni, audierile in dosarul cunoscut ca "Zambaccian" si legat de modul in care sotii Adrian si Dana Nastase au achizitionat numeroase bunuri provenind din China.

Adrian Nastase, din nou in instanta cu dosarul "Zambaccian" (Video)

La termenul de luni, avocatul Danielei Nastase a depus la instanta doua acte medicale care sa arate starea de sanatate a acesteia si a precizat ca, la acest moment, ea nu poate face declaratii.

Aflata in sala de judecata, sotia fostului premier a fost intrebata de instanta daca doreste sa faca declaratii si a raspuns afirmativ, rugand judecatorii sa acorde un termen in acest sens. Instanta a aratat ulterior ca Dana Nastase poate da declaratii la un termen ulterior ce va fi acordat in caz.

Jianu, audiata de Papici

Tot luni, instanta a audiat-o pe Irina Paula Jianu, fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, condamnata in acest dosar la trei ani de inchisoare cu executare.

Jianu le-a aratat judecatorilor ca a fost audiata de fostul sef de sectie din DNA, procurorul Lucian Papici, care i-ar fi spus ca poate scapa de acuzatii daca demasca alte persoane cu functii importante.

"Am fost audiata de procurorul Papici. Eu i-am spus ca nu stiu de ce sunt acuzata, pentru ca eu nu am dat sau luat mita vreodata. El mi-a spus atunci sa fac declaratii. Mi-a spus sa vorbesc despre oamenii pe care ii cunosc. Atunci, eu l-am intrebat daca voi mai fi acuzata daca fac declaratii, iar el a raspuns ca nu", a aratat Jianu.

Nastase la ICCJ, pentru a 200-a oara: Privesc lucrurile cu liniste interioara (Video)

ICCJ audiaza, tot luni, martorul Smaranda Corbeanu, dupa care ar urma fostul consul onorific al Romaniei in China din perioada guvernarii lui Nastase, Ioan Paun.

La 30 martie 2012, in acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, fiind achitat pentru luare de mita.

Sotia fostului premier, Daniela Nastase, a fost condamnata atunci tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala", fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Paula Jianu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare. Instanta a dispus in cazul acesteia o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru folosirea bunurilor societatii comerciale impotriva scopurilor acesteia si o alta pedeapsa, de trei ani de inchisoare, pentru participatie improprie la folosirea de documente false la vama. Cele doua pedepse au fost contopite de instanta, Jianu urmand sa exercute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de inchisoare, daca sentinta va deveni definitiva. Irina Jianu a fost achitata de magistrati pentru dare de mita, spalare de bani si fals intelectual, celelalte fapte pentru care procurorii o acuzasera in acest dosar.

Sentinta din 30 martie 2012 a completului de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata la Completul de cinci judecatori, care urmeaza sa dea o decizie definitiva in aceasta cauza.

Adrian Nastase ar fi primit 630.000 de euro

In 5 mai 2010, Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe Adrian Nastase, Daniela Nastase si Irina Paula Jianu, pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier - cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului ministru - Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In 18 martie, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dana Nastase amanata sanatate, #audiere Dana Nastase amanata , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Am citit titlul si am inghetat:am crezut ca s-a sinucis si asta!