Cercetarea judecatoareasca in dosarul "Trofeul Calitatii" a luat sfarsit

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 18:22
1310 citiri
Cercetarea judecatoareasca in dosarul "Trofeul Calitatii" a luat sfarsit

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au incheiat, luni, cercetarea judecatoreasca in dosarul "Trofeul Calitatii" si urmeaza sa treaca la discutiile pe fond, cand avocatii isi vor prezenta pledoariile, iar inculpatii vor avea ultimul cuvant.

ICCJ ar putea ramane in pronuntare, luni, in dosarul in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata sub acuzatia ca s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala la care urma sa participe.

La termenul de luni au fost audiati ultimii martori pe care instanta a decis sa-i citeze, din cei aproximativ 970 de martori care apar in rechizitoriu, cat si un expert care a intocmit o expertiza economico-financiara in acest dosar.

Completul Sectiei penale ICCJ a respins, luni, cererile de suplimentare a probatiunii formulate de Adrian Nastase si Irina Paula Jianu si a anuntat ca cercetarea judecatoreasca s-a incheiat, urmand ca, dupa o pauza, sa fie reluat procesul cu pledoariile finale ale avocatilor.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 22 martie 2010, exceptiile ridicate in dosarul "Trofeul calitatii", iar dupa redactarea motivarii deciziei CCR dosarul s-a intors la instanta de fond pentru reluarea procesului.

In iunie 2009, procesul a fost suspendat, iar dosarul trimis la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiilor. Magistratii ICCJ au admis, atunci, exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocati in dosarul "Trofeul calitatii", cu referire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 134/ 2005 privind organizarea si functionarea DNA.

Judecarea dosarului "Trofeul calitatii" a inceput pe 26 februarie 2009.

DNA l-a trimis in judecata, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier Adrian Nastase, sub acuzatia ca in 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala, la care urma sa participe.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#dosar Trofeul Calitatii, #procese Adrian Nastase, #justitie Nastase , #stiri Adrian Nastase