Nastase: Basescu vrea sa il suspende pe Tariceanu

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 18:39
1375 citiri
Nastase: Basescu vrea sa il suspende pe Tariceanu

Tinta presedintelui Basescu nu sunt cei opt ministri pentru care a avizat urmarirea penala, ci crearea unui precedent astfel incat seful statului sa-l suspende din functie, in cazul unei eventuale anchete, chiar pe premier, fara avizul Parlamentului, a spus, sambata, la Realitatea TV, Adrian Nastase.

"Traian Basescu vrea sa gaseasca un precedent pentru a-l suspenda pe primul-ministru, pentru ca in momentul in care acest precedent se va crea, primul-ministru poate sa fie suspendat fara sa mai fie nevoie de avizul Parlamentului. Aceasta este de fapt batalia, miza", a spus Nastase.

"Miza jocului de data aceasta nu mai sunt eu, ci miza este crearea unui drept discretionar pentru Procurorul General ca intre cele trei instante, presedinte, Camera si Senat el sa poata alege in complicitate cu Traian Basescu doar calea de la Cotroceni. Este evident ca este o formula neconstitutionala pe care ei vor sa o forteze acum", a mai continuat deputatul.

Nastase a sugerat ca au fost facuti cativa pasi spre acest precedent prin decizia CCR prin care se desfiinteaza Comisia de la Cotroceni, dandu-i libertate presedintelui in a decide soarta cazurilor in care sunt cercetati ministri si prin anularea efectelor ordonantei Chiuariu privind legea raspunderii ministeriale.

Fostul premier a pledat pentru mentinerea solutiei conform careia pentru ca un ministru-parlamentar sa fie urmarit penal, procurorii sa primeasca si acordul Camerei respective a Parlamentului.

De fapt, Adrian Nastase s-a referit, fara a face o precizare expresa in acest caz, la exceptia de neconstitutionalitate pe care a acceptat-o CCR intr-unul din dosarele sale, care a fost returnat la Parchet intrucat cercetarile au fost viciate de lipsa avizului spre cercetare dat de Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută miercuri sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Nastase, #Basescu, #Tariceanu, #suspendare , #stiri Adrian Nastase