Adrian Nastase: Basescu a facut ce a vazut la Ceausescu

Duminica, 20 Iulie 2008, ora 11:17
3224 citiri
Adrian Nastase: Basescu a facut ce a vazut la Ceausescu

Fostul premier Adrian Nastase l-a acuzat din nou pe seful statului Traian Basescu ca, sub conducerea sa, Romania a disparut de pe harta, nefiind deloc vizibila nici pe plan regional, nici european si nici euroatlantic.

Astfel, Nastase spune, intr-un interviu acordat cotidinaului Evenimentul Zilei, ca "Traian Basescu a facut ce a vazut la Ceausescu, a promovat 'demonul rus' ca sa se pozitiveze pe el".

"Din pacate, Romania nu 'exista' nici in plan regional, nici in plan european sau euroatlantic. In campania electorala, Traian Basescu a improvizat un program de politica externa in pripa, dupa ce a plans la capataiul lui Stolojan. Spunea atunci ca va merge la reuniuni internationale fara cravata, ceea ce tine de o adolescenta intarziata", spune fostul premier.

"Traian Basescu a facut ce a vazut la Ceausescu, a promovat 'demonul rus' ca sa se pozitiveze pe el. Dar vremurile s-au schimbat, nici URSS, nici CAER si nici Pactul de la Varsovia nu mai exista. Eu am trait activ vremea acelei schimbari si stiu ce vorbesc. Doar resursele naturale au ramas la locul lor, si de ele profita altii pentru ca noi ne luptam cu rusii, dand din gura", a adaugat acesta.

Intrebat daca a facut pace cu Traian Basescu, Nastase a raspuns ferm si raspicat ca nu.

"Acum patru ani, cel care mi-a cerut capul se numea Traian Basescu. Nu am facut pace cu el. Partidul a traversat, in acesti patru ani, perioade confuze, poate cele mai dificile din istoria lui. Important, si pentru mine si pentru el, e ca a reusit sa le depaseasca", a spus liderul PSD.

Nastase, pregatit sa vina la carma tarii

Intrebat daca partidul din care face parte este pregatit sa vina la guvernare, dar si daca el se simte in stare sa devina presedintele Romaniei, Nastase a spus ca nici el si nici PSD nu au fost niciodata mai capabili.

"A fost pregatit mereu (Partidul Social Democrat, n.red), inclusiv in 2004, cand am castigat alegerile, dar nu si 'pacea' de dupa ele. Partidul are cel mai bun si mai mare set de oameni pentru o guvernare, fie ca vorbim despre centru sau despre teritoriu", a spus Nastase.

"Da (mi-as asuma candidatura la presedintia Romaniei, n.red.). Mai e nevoie insa de foarte multi pasi pana la o asemenea candidatura, dar eu ma stiu capabil sa fac fata acestei functii, asa cum arata ea in realitate. Asa cum poate functiona ea bine pentru Romania", a adaugat acesta.

Rugat sa caracterizeze Romania sub regimul lui Traian Basescu, Nastase a spus ca "Romania de azi seamana mult cu un om care a plecat de acasa cu treaba si s-a oprit in drum ca sa urmareasca, cu gura cascata, un spectacol de circ ieftin si prost. Daca nu pleaca mai departe, daca nu merge la treaba ei, adica daca nu isi rezolva problemele reale, Romania risca sa rateze o mare sansa istorica. O generatie intreaga a muncit la aceasta integrare europeana si euroatlantica si merita beneficiile ei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Adrian Nastase, #Traian Basescu, #Nicolae Ceausescu, #Romania, #PSD, #guvernare, #Presedintie , #Traian Basescu