Adrian Nastase: Basescu imi pregateste un nou dosar (VIDEO)

Joi, 19 Iunie 2008, ora 07:09
4823 citiri
Adrian Nastase: Basescu imi pregateste un nou dosar (VIDEO)

Presedintele Consiliului National al PSD, deputatul Adrian Nastase, a declarat, miercuri, la iesirea de la audieri in cazul Zambaccian, ca cel care a comandat toate dosarele sale este presedintele Romaniei Traian Basescu, care incearca astfel sa-i murdareasca imaginea politica.

Intrebat daca considera ca Traian Basescu este cel care a comandat dosarele sale, Nastase a spus ca ii este foarte clar "lucrul acesta". In plus, Nastase crede ca cel care pierde cel mai mult din acest joc politic este chiar Traian Basescu, despre care spune ca ii pregateste un nou dosar.

"In definitiv, nu exista o sesizare. Dincolo de chestiunile de procedura, cred ca o dezbatere trebuie sa aibe loc. Eu consider ca sesizarea a fost facuta deja de Traian Basescu. Nu mai conteaza ca acum este facuta de Daniel Morar sau de procurorul Kovesi. Scenariul lui era mai complex, mentinerea in atentia publica a termopanelor. Nu cred ca acest lucru se va intampla. Cel care pierde cel mai tare din aceasta este Traian Basescu", a subliniat Nastase.

Intrebat daca se incearca acuzarea sa intr-un nou dosar, fostul premier a spus ca a auzit de "o poveste de genul". "E absolut jenant ca se incearca asa ceva. Ma voi bate in continuare cu aceasta politie politica pe care Basescu o azmute in continuare impotriva adversarilor politici", a asigurat deputatul.

Potrivit lui Adrian Nastase, dupa ce partidul prezidential PD-L a pierdut Primaria Capitalei, "Basescu este disperat si astfel de actiuni vor aparea".

"Se incearca, prin influenta politica, prin manipulare politica, transformarea unui dosar, a unei spete de reprezentanta civica, intr-o cauza penala. Un dosar care trebuia rezolvat in instanta civila", a acuzat social-democratul.

Dupa cele aproape cinci ore de audieri la DNA, Nastase a acuzat ca desi a incercat sa trimita dosarul la tribunal, actiunea a fost suspendata. "Am pornit actiune la tribunal, dar actiunea a fost blocata, suspendata de DNA dat faptului ca se dorea evident o culpabilizare in zona penala, pe zona coruptiei si aceasta mizerie continua".

"Le-am prezentat celor din Comisie (Comisia Juridica n.r.) harta celor noua dosare la ceea ce se numeste 'Dosarul Zambaccian'. S-a dorit ca eu sa fiu dus cat mai des pe treptele din fata DNA-ului pentru a se afecta imaginea mea publica", a atacat din nou presedintele Consiliului National al PSD, subliniind ca cel care sta in spatele acestui scenariu este nimeni altul decat seful statului.

"Hartuirea politica, dosarele pe care le-am adus au fost convingatoare. Au ajutat pana la urma pe colegii mei sa inteleaga dincolo de chestiunea simplista. Le-am aratat ce inseamna justitia Monicai Macoveai, ce inseamna DNA ca instrument politic", a adaugat deputatul PSD."

"Ce m-a impresionat au fost obiectivele destul de calde ale celor mai multi dintre colegi. Prin comentariile personale s-a vazut foarte clar ca este vorba de o continua hartuire, ca este o mizerie prin care s-a incercat timp de mai multi ani sa se murdareasca imaginea mea politica", a mai spus Nastase.

Presedintele Comisiei Juridice a Parlamentului Romaniei, Sergiu Andon, a declarat, miercuri, ca dosarul lui Adrian Nastase este o comanda politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#Traian Basescu, #DNA, #Zambaccian, #Adrian Nastase, #audieri , #Traian Basescu