Adrian Nastase: Basescu ingroapa problemele pe care chiar el le creeaza

Joi, 23 Iunie 2011, ora 21:47
2305 citiri
Adrian Nastase: Basescu ingroapa problemele pe care chiar el le creeaza
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase este preocupat ca nu intelege ce vrea sa faca presedintele Traian Basescu care a adoptat practica "ingroparii problemelor pe care el insusi le creeaza, punand peste ele scandaluri si mai mari".

"Traian Basescu lanseaza teme de dezbatere publica unele dupa altele, lanseaza proiecte politice, rescrie istoria, modeleaza viitorul, schimba geografia, face lectii de dirigentie cu poporul, explica judecatorilor de la Curtea Constitutionala cum trebuie interpretate principiile de drept. Sentimentul de haos, atmosfera de scandal permanent marcheaza fiecare zi", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier sustine ca seful statului nu lasa nici ranile din trecut sa se cicatrizeze, zgandarindu-le permanent, astfel ca se "pierde increderea in capacitatea de a asigura interesele tarii intr-o perioada pe care - spun unii - anumite grupari politice unguresti o vor folosi pentru a pune in discutie efectele Tratatului de la Trianon".

"Care este rostul acestor teme aruncate in vrac pe piata? Care este scopul lor? Cine mai crede acum in predictibilitatea evolutiilor politice si economice din Romania? Poate ca saptamana viitoare vom discuta, la propunerea lui Traian Basescu despre faptul ca Stefan cel Mare ar trebui sters din cartea de istorie dar si din cea de religie din cauza vietii lui personale - cam agitata. Ce sens au toate astea acum?

Ce fel de principiu aperi in materie de regionalizare atunci cand esti dispus sa faci concesii pentru motive politice si electorale? De ce 8+2? De ce nu si-ar pastra identitatea si granitele si judetele din Oltenia? Poate mai negociem. 8+2+5? Stabilim poate o geometrie variabila pentru organizarea administrativa? Sa o schimbam inainte de fiecare runda de alegeri ca sa "distrugem" potentialul de influenta la vot al liderilor locali?", se intreaba si intreaba Adrian Nastase.

Fostul premier marturiseste ca cel mai tare il preocupa lucrurile pe care nu le intelege.

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai, un act de tradare nationala!

Traian Basescu a facut cateva remarci usturatoare la adresa Regelui Mihai, miercuri, la 70 de ani de la trecerea Prutului de catre armatele romane la ordinul lui Ion Antonescu, spunand ca abdicarea regelui nu a fost nici pe departe un act patriotic, ci un act de tradare a interesului national.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Adrian Nastase Traian Basescu, #Traian Basescu Regele Mihai , #Traian Basescu