Adrian Nastase: Nu sunt vinovat in dosarul "Matusa Tamara", este unul politic

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 22:35
1847 citiri
Adrian Nastase: Nu sunt vinovat in dosarul "Matusa Tamara", este unul politic
Foto: Anca Bundaru

Deputatul PSD, Adrian Nastase, respinge acuzatiile mincinoase formulate impotriva lui, in cadrul dosarului "matusa Tamara", dupa ce miercuri procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru dare de mita.

"Este un dosar inceput in anul 2006, pe baza unor delatiuni facute de un om aflat in arest (Genica Boerica), si care nu are nici un fel de dovada in ceea ce priveste acuzatiile impotriva mea.

Dupa alegerile din 2004, procurorii, sustinuti de actualul presedinte, au deschis impotriva mea peste 20 de dosare, cu tot felul de acuzatii aberante. Pe rand, acuzatiile s-au retras si au ramas in prezent doar trei: cea referitoare la termopane, cea referitoare la cazul Melinescu si cea referitoare la cheltuielile din campania electorala din 2004. Pentru ultima acuzatie, deja sunt in instanta, unde imi voi dovedi nevinovatia", declarat raspicat fostul premier pe blogul personal.

Adrian Nastase sustine ca domnul Boerica a si recunoscut la un post tv ca a facut denuntul ca el i-a promis un post lui Melinescu in schimbul accesului la dosar strict pentru a obtine punerea sa in libertate.

"In realitate Ioan Melinescu era membru al Oficiului din 1999, numit la propunerea lui Valeriu Stoica, iar anterior numirii mele ca Prim-Ministru, nu l-am vazut si nu mi-a fost prezentat niciodata Ioan Melinescu. Decizia numirii domnului Melinescu a fost una colectiva, a intregului cabinet, printr-o Hotarare de Guvern, ceea ce teoretic ar trebui sa atraga raspunderea tuturor membrilor cabinetului.

Pe denuntator, in ciuda declaratiilor sale, nu l-am cunoscut si nu am avut niciodata discutii cu dansul...Mai mult, desi sotia mea a cerut, printr-o plangere, la 26 ianuarie 2006, sa se cerceteze cine ar fi putut face publice acte din dosarul pretins furat, nici pana acum DNA nu a dat un raspuns", mai apreciaza fostul premier.

Adrian Nastase sustine ca acuzarea lui se face doar pe baza declaratiilor halucinante ale unui personaj, Genica Boerica, cunoscut procurorilor din numeroase dosare penale in care era acuzat si a carui credibilitate a fost pusa sub semnul intrebarii chiar de catre probele administrate.

"In ce priveste acuzatiile legate de conturile familiei mele, mentionez ca, incepand cu anul 2000, au existat depuse la Camera Deputatilor declaratiile mele de avere, in ale caror anexe se afla toate detaliile legale care confirma legitimitatea tuturor informatiilor. Din anul 2006, an in care s-a impus obligativitatea de a se face publice aceste declaratii, datele sunt si la dispozitia opiniei publice.

In toti acesti ani, din mai 2006 si pana in prezent, procurorii instigati de adversarii mei politici nu au putut sa dovedeasca nimic din minciunile lansate impotriva mea. Mai mult, probatoriile intocmite de catre acesti procurori au fost constatate ca fiind nule de catre 12 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sanctionandu-se astfel modul ilegal in care au fost intocmite", a mai declarat fostul premier.

Este vorba de un dosar politic

Adrian Nastase reaminteste ca ajuns in Parlament, acest dosar a fost respins in mod clar de comisia juridica, printr-un raport negativ in care se constata ca este vorba de un dosar politic.

"Dupa campania mediatica derulata impotriva mea, am considerat ca trebuie sa fac un gest de buna credinta si sa cer colegilor mei din Parlament, sa voteze impotriva raportului comisiei juridice si pentru inceperea urmaririi penale in cazul meu. Asta s-a intamplat pe 4 martie 2009. In acest fel, am vrut sa demonstrez tuturor ca nu ma ascund in spatele procedurilor, desi acestea imi dadeau dreptate, si ca am curaj sa merg in instanta.

In aceste zile, la multe luni distanta dupa votul din Parlament, la aproape 4 ani de la deschiderea acestui dosar si, coincidenta sau nu, chiar in momentul inceperii campaniei electorale, procurorii (intamplator, este vorba de procurorul Paul Dumitriu, fost consilier personal al Monicai Macovei) finalizeaza rechizitoriul impotriva mea. Voi merge cu acest dosar in instanta, unde sunt convins ca voi obtine un verdict favorabil", a mai mentionat deputatul PSD.

Adrian Nastase sustine ca acest dosar este un dosar care a inceput politic, a avut miza si obiective politice si, iata, ajunge in instanta tot intr-un moment politic.

"Nu sunt vinovat de acuzatiile care mi se aduc si voi demonstra acest lucru in fata judecatorilor. In schimb, Traian Basescu dovedeste inca o data ca este un om de nimic si arata, prin aceste actiuni ale procurorilor sai, declansate in campania prezidentiala, in ce a constat mandatul sau de cinci ani. Sper ca, la aceste alegeri, romanii vor sti sa-i dea mesajul cuvenit", mai sustine Nastase.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Adrian Nastase nevinovat Tamara, #dosar politic Traian Basescu , #Traian Basescu