Adrian Nastase: PSD nu va face alianta cu PDL

Joi, 25 August 2011, ora 10:50
1647 citiri
Adrian Nastase: PSD nu va face alianta cu PDL
Foto: Arhiva

Social democratii ii transmit presedintelui Traian Basescu, dar si democrat liberalilor, prin vocea lui Adrian Nastase, ca nu vor face alianta cu PDL, in ciuda incercarilor de "apropiere prin adoptarea unor masuri socialiste", deoarece USL nu se va destrama.

"Apreciez preocuparea permanenta atat a presedintelui Traian Basescu, cat si a altor reprezentanti ai PDL pentru soarta USL. Este o dovada clara a faptului ca proiectul Opozitiei unite si-a atins unul dintre scopuri - acela de a construi o alternativa viabila la actuala guvernare - si ca el da fiori reci puterii portocalii...Incercarile Guvernului Boc de a se apropia de stanga esichierului politic si de a se "acomoda" cu pozitia PSD sunt sortite esecului. PSD nu va face alianta cu PDL!", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier le mai transmite celor din PDL ca Uniunea isi consolideaza unitatea, iar scopul lor este "apararea democratiei si a statului de drept".

"In acelasi timp, vreau sa ii asigur pe cei de la PDL ca USL isi consolideaza unitatea. Orice confruntare cu abuzurile partidului-stat si cu sistemul mafiot reprezentat de PDL ne face mai puternici. Este firesc ca intre PSD - singurul partid de stanga de pe scena politica - si PNL - singurul partid de dreapta din Romania - sa existe diferente. Ele vor exista intotdeauna. Dar ele nu sunt si nici nu vor fi probleme in armonizarea pozitiilor celor doua partide, atat timp cat scopul nostru este acela de a apara democratia si statul de drept si de a scoate tara din criza economica", mai noteaza deputatul PSD.

Mai mult chiar, le transmite democrat liberalilor ca in ciuda propagandei pe care o fac, Opozitia va ramana unita.

"USL a demonstrat ca este o constructie politica viabila, de care romanii au nevoie. Frica pe care o manifesta cei de la PDL este fireasca, dar ar trebui sa stie si sa fie constienti de faptul ca propaganda pe care o fac in ultimele zile nu poate sparge unitatea opozitiei. Ar fi mult mai bine daca urmasii lui Traian Basescu s-ar preocupa de soarta propriului partid, acolo unde, adevaratul conducator a devenit Sebastian Lazaroiu, un fel de gauleiter al lui Basescu pentru PDL, in vreme ce Emil Boc si Elana Udrea se ocupa doar de finantarea partidului", mai noteaza fostul premier.

Adrian Nastase este convins ca USL va obtine victoria la alegerile de anul viitor.

"USL va obtine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare si va da premierul. Nu pentru ca asa dorim noi. Nici macar pentru ca asa spune Constitutia. Ci pentru ca asa este si va fi vointa poporului", conchide Nastase.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Adrian Nastase PSD alianta PDL, #Adrian Nastase Traian Basescu , #Traian Basescu