Adrian Nastase: Razboiul politic al lui Traian Basescu va continua

Miercuri, 13 August 2008, ora 15:45
1815 citiri
Adrian Nastase: Razboiul politic al lui Traian Basescu va continua

Votul de miercuri din Camera Deputatilor a fost "o solutie politica data unui dosar politic", scrie deputatul PSD Adrian Nastase pe blog-ul personal.

"Niciunul dintre acuzatorii mei nu doreste, de fapt, sa se faca dreptate. Ei vor o condamnare politica, intr-un caz politic, impotriva unui adversar politic. "Justitia" dorita de Traian Basescu inseamna folosirea oricaror mijloace pentru distrugerea celui care i se opune. Iar pentru a-si realiza proiectul, nimic nu e prea mult.

Cei care cred in democratie stiu un adevar indiscutabil: dreptatea nu se poate face incalcand regulile, schimband, cand nu-ti convin, legi, regulamente, proceduri", scrie Nastase.

"Parlamentul nu putea acorda un verdict juridic si nici nu a facut asta. Constitutia actuala, buna sau rea, a impus Parlamentului sa dea un aviz, iar prin vot s-a respectat cerinta constitutionala. Aceeasi Constitutie - trebuie spus - in lumina careia singurul care are imunitate absoluta in Romania este actualul presedinte, Traian Basescu", mai noteaza presedintele Consiliului National al PSD.

"Adevarata justitie nu cunoaste partide si nu deviaza niciodata de la reguli. Adevarata justitie nu judeca niciodata un caz de natura civila pe teritoriul dreptului penal. Adevarata justitie se face in sala de judecata, nu la televizor, in episoade periodice. ...Vorbim strict despre un razboi politic. Care continua si va continua. Pentru ca Traian Basescu nu poate trai in normalitate, ci doar in conflict. Conflict in care antreneaza, din pacate, si falanga sa politica, PDL-ul.

Dosarul a fost, de la bun inceput, construit ca o forma de presiune politica. Iar raspunsul colegilor din Camera Deputatilor a fost, firesc, tot unul politic", se mai arata in postarea de pe blog-ul lui Nastase, ca reactie la votul de miercuri din Camera Deputatilor.

Pentru deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase nu se poate continua urmarirea penala; a existat cvorum pentru votarea solicitarilor, dar nu s-a intrunit numarul necesar unui aviz favorabil.

Potrivit numaratorii votului exprimat de deputati in sesiunea extraordinara de miercuri, cererea privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase a primit 120 de voturi pentru, 150 impotriva si sase voturi au fost nule.

Cererea similara pentru deputatul PSD Miron Mitrea a primit 160 de voturi pentru, 115 impotriva si un vot nul.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Adrian Nastase, #PSD, #blog, #DNA, #penal, #deputat , #Traian Basescu