Ce au vorbit marii rivali Basescu si Nastase, pusi azi sa stea unul langa altul in Parlament

Joi, 11 Mai 2017, ora 19:11
8499 citiri
Ce au vorbit marii rivali Basescu si Nastase, pusi azi sa stea unul langa altul in Parlament
Foto: Hepta.ro

Prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in Parlamentul Romaniei, unde a si sustinut un discurs, a fost marcata de mai multe momente inedite, printre care si prezenta fostului premier Adrian Nastase, care a urmarit evenimentele de langa fostul presedinte si adversar politic Traian Basescu.

Intrebat, la Antena 3, daca presedintele PMP era emotionat de acest lucru si cum de au ajuns sa stea unul langa altul, Nastase a precizat: "Nu cred ca era afectat, nu cred ca era emotionat, nu este stilul lui. Cred ca fost surprins, fara indoiala. Si eu am fost surprins de faptul ca, protocolar, am fost asezati unul langa altul, in conditiile in care presedintii Emil Constantinescu si Ion Iliescu nu au putut veni".

"In aceasta configuratie, am stat langa el si cred ca am incercat sa ne comportam civilizat la un eveniment care nu era in primul rand important pentru noi si eventualele noastre frustrari sau resentimente. Era important pentru aceasta prezenta exceptionala a lui Jean-Claude Juncker", a spus Nastase.

Glume, ironii si replici acide in Parlament

Fostul premier a comentat si alte episoade - faptul ca seful CE l-a sarutat pe frunte pe Basescu, starnind rasul acestuia (foto stanga).

"Nu e primul personaj pe care il pupa pe frunte. El ii iubeste pe cheliosi. Are o simpatie. Si sotia mea mi-a spus ca ma admira, pentru ca am putut sa stau langa Traian Basescu, azi. Eram acolo ca sa arat ca istoria Romaniei a fost marcata si de lucruri.

Nu am nimic de ascuns. Am comentat unele dintre lucrurile pe care le-a spus Juncker, despre viitorul Europei, despre afirmatiile unora dintre cei care au vorbit dupa Juncker. A fost o conversatie uzuala, nu am facut discutii de tip personal", a spus Nastase.

De asemenea, fostul premier a comentat si o replica acida a lui Victor Ponta, pe care Juncker l-a imbratisat.

Ponta a facut un comentariu care a starnit amuzamentul in Parlament, in timpul discursului lui Traian Basescu, sustinut dupa cel al lui Juncker. Momentul a fost relatat pe Facebook de deputatul USR Cristian Ghinea.

"Hai ca ne radem in Parlament. Basescu de la tribuna: Suntem aici Adrian Nastase, care a incheiat negocierile, Juncker, care a semnat tratatul de aderare, Tariceanu care era premier si eu, care am semnat ca presedinte. Multumesc lui Dumnezeu ca suntem toti in viata.

Ponta striga din sala: Si liberi!", a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

"La expresia 'suntem in viata', as fi putut comenta ca unul dintre noi ar fi putut sa nu mai fie in viata. Nu i-am spus, dar cred ca stie si el. El, in momentele acelea, a avut niste comentarii pe care nu vreau sa le calific", a mai declarat Adrian Nastase, facand aluzie la tentativa de a se impusca in gat, dupa ce a aflat de prima condamnare, in vara lui 2012.

Cum au ajuns Basescu si Nastase unul langa altul?

Explicatia a venit de la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu:

"E o prostie facuta de cei de la Protocol. Ce cauta Victor Ciorbea, Traian Basescu, Adrian Nastase si presedintele Academiei pe acelasi rand?

Eu am invitat fostii presedinti. Emil Constantinescu e plecat in strainatate, Ion Iliescu a zis ca merge doar la Cotroceni. Am invitat, in ordine, fostii prim-ministri: Nastase, Ciorbea. Cei de la Protocol nu au inteles lucrul asta", a declarat Tariceanu, tot la Antena3.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Adrian Nastase langa Basescu Parlament, #Nastase Basescu Juncker Parlament, #Juncker vizita Parlament, #Juncker pupat Basescu, #Nastase declaratii Basescu , #Traian Basescu