Nastase: Basescu este un sustinator trompeta al Rosiei Montane

Miercuri, 31 August 2011, ora 23:41
1735 citiri
Nastase: Basescu este un sustinator trompeta al Rosiei Montane
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase apreciaza ca presedintele Traian Basescu da dovada de ipocrizie in cazul Rosia Montana, deoarece vorbeste despre curajul deciziilor, desi nu el va semna nimic.

"Cazul Rosia Montana este o noua dovada de ipocrizie si de lasitate din partea specialistului in "soparle", Traian Basescu. El vorbeste despre curajul deciziilor, dar uita sa precizeze ca nu el trebuie sa semneze respectivele decizii. Curajul sau din vorbe nu se vede si in fapte. Daca ar fi fost curajos, ar fi optat, la limita, pentru transformarea contractului cu Gold Corporation in tratat international, si l-ar fi ratificat prin decret prezidential.

Sau ar fi dat un decret pentru inceperea lucrarilor. Ca sa fie clar... Asta ar fi insemnat curaj din partea sa. Altfel, tot ce vedem la el este doar "hau-hau", doar galagie, doar spectacol televizat de proasta calitate", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier il acuza pe seful statului ca este doar un "sustinator trompeta" al acestui proiect.

"Traian Basescu este un sustinator incredibil de agresiv al acestui proiect, dar este un sustinator din trompeta. Cat timp a fost ministru, nu l-am auzit militand pentru Rosia Montana, pentru ca ar fi trebuit sa semneze si el. La fel, in ultimii 7 ani, nu a presat niciodata pentru proiect. Acum s-a trezit si vorbeste de curaj. Unde a fost curajul lui in ultimii ani? Probabil, vor castiga niste oameni anume, dar de platit vom plati, poate, toti romanii. Riscurile au fost prezentate de specialisti. Cine si le asuma? Cel care semneaza", mai noteaza liderul PSD.

Adrian Nastase crede ca cei care amana sa semneze acest proiect stiu ca peste ani vor putea sa fie nevoiti sa plateasca juridic pentru ce au semnat.

"Nu exista infractiunea de incitare la semnat. De aceea, cei care semneaza deciziile executive astazi se codesc. Emil Boc nu stie foarte multe, dar a invatat ceva in acesti ani - si anume ca, indiferent ce spune Basescu, semnatura lui va fi cea care ramane. Si tot el va fi tinta posibila a viitorului Morar, indiferent cum se va numi acesta. Pentru ca, da, cei care semneaza astazi acest proiect trebuie sa stie clar ca va veni un moment in care ar putea sa trebuiasca sa dea explicatii. Si poate chiar sa si plateasca juridic pentru ceea ce au semnat", conchide Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase Basescu Rosia Montana, #sustinator trompeta Rosia Montana , #Traian Basescu