Nastase: Basescu nu are prieteni - partenerii sai au fost aruncati de pe vapor in apa

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 23:10
2505 citiri
Nastase: Basescu nu are prieteni - partenerii sai au fost aruncati de pe vapor in apa
Foto: Realitatea TV

Fostul premier Adrian Nastase apreciaza ca presedintele Traian Basescu are doar "proiecte meschine, de razbunare personala", subliniind ca seful statului a ramas fara prieteni dupa ce "toti partenerii sai au fost aruncati de pe vapor in apa".

"Singurele lui proiecte sunt cele personale, de razbunare. El n-a avut proiecte pentru Romania, a avut proiecte meschine, in interes personal, dar asta nu inseamna ca el nu are calitati. Din pacate, insa, Traian Basescu n-a reusit decat sa dezbine, n-a reusit sa aiba prieteni, toti partenerii lui au fost aruncati de pe vapor in apa. Este la putere dintr-o inertie ca aceea a unui vas care si-a pierdut carma", a declarat pesedistul, invitat vineri seara, la Realitatea Tv.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a facut o scurta istorie a celor 20 de ani de cand il stie pe Traian Basescu, accentuand ca "nu ne cunoastem foarte bine, nu ne-am facut confidente, dar fiind vecini ne-am intalnit, am mai stat uneori impreuna".

Fostul premier a reiterat niste declaratii mai vechi, potrivit carora a baut cu Traian Basescu nenumarate sticle de whisky. "Nu ma intereseaza ce face fiecare cu timpul sau liber, important este ca aceste obiceiuri sa nu iti afecteze activitatea", a spus Nastase.

Acesta a rememorat un episod din anul 2003, cand i-a propus lui Traian Basescu o fuziune intre PSD si PD.

"In vremea aceea, parea stupid sa avem doua partide social-democrate. Atunci i-am spus 'Traiane, ce rost are sa ne batem? Ce rost are sa pregatim si noi un candidat pentru Bucuresti? Ramai candidat la Capitala, noi te putem sustine acolo, formam o structura care sa fie unitara".

I-am propus sa facem o fuziune intre PSD si PD. El mi-a spus 'nu pot imediat, trebuie sa discut cu colegii mei'. Dupa o luna, in stilul lui, a iesit si a declarat ca eu l-am santajat. Niciodata nu te poti baza pe cuvantul lui, se schimba foarte repede. Dupa o luna a spus ca eu l-am amenintat", a adaugat Nastase.

Despre Miscarea Populara

In opinia acestuia, pe Traian Basescu il asteapta vremuri importante, pentru ca nu va mai fi presedinte. Asa se explica si crearea platformei Miscarea Populara, care "ii va asigura traiul linistit lui Basescu, care a anuntat ca nu va mai candida la functii importante", a spus fostul premier.

Cat despre intentiile sale de a mai candida la posturi inalte, Adrian Nastase subliniaza ca a ajuns intr-un moment in care "cuvantul meu conteaza indiferent de ce scrie pe cartea mea de vizita, deci functia nu este importanta. Cred ca am un anumit grad de notorietate, iar in ceea ce priveste punctele mele de vedere, acestea sunt preluate fara alte completari".

"Eu am fost ministru de Externe, premier, presedinte al Camerei. N-am idei pentru viitor, dar imi doresc foarte tare sa fac parte dintr-o echipa care sa ajute Romania sa revina la normalitate, sa isi recastige prietenii externi. (...) Fara indoiala ca in echipa USL-ului pot sa am un rol important pentru a contracara aceasta pregatire de fraudare morala si fizica - Miscarea Populara. Pot sa am un rol si din punctul de vedere al deciziilor, pentru a nu intra in una din capcanele care ne sunt intinse", a apreciat presedintele Consiliului National al PSD.

Nokia, o motiune de cenzura peste fata Guvernului

Fostul prim-ministru a comentat si inchiderea fabricii Nokia de la Cluj, subliniind ca reprezentantii companiei finlandeze au dat "o motiune de cenzura Guvernului peste fata".

"Nokia a dat o motiune de cenzura Guvernului peste fata de nu s-au vazut. Un soc mai mare pentru Guvernul asta mincinos si incompetent nici ca se putea. Va fi mai rau, evident, pentru ca nu am stiut sa punem in camara proviziile necesare, in aceasta formula in care banii sunt pusi deoparte pentru trompeta Guvernului", a avertizat Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Adrian Nastase PSD, #Nastase relatie Basescu, #NAstase Nokia motiune cenzura , #Traian Basescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ai imbatranit si esti rotofei ! cu tine presedinte eram sovietici !