Nastase: Basescu renunta la stilul "presedinte-jucator", din neputinta

Sambata, 14 August 2010, ora 11:56
1544 citiri
Nastase: Basescu renunta la stilul "presedinte-jucator", din neputinta

Deputatul PSD Adrian Nastase crede ca Traian Basescu incearca sa renunte la stilul consacrat de presedinte-jucator, "din neputinta", preferand sa pozeze in ipostaza de "presedinte-arbitru", pentru moment, pana va gasi alte solutii.

"Traian Basescu nu mai vrea sa fie jucator, pentru ca nu mai are solutii. Cand le va gasi, va redeveni jucator. Pana atunci, indeamna partidele din opozitie sa cada in capcana si sa se ceara, grabit, la guvernare", potrivit unui articol publicat sambata pe blogul lui Adrian Nastase.

Nastase sustine ca ultimele declaratii ale presedintelui, care "recunoaste Parlamentului rolul de a vota Guvernul", "vorbea de majoritati si de posibilitatea de a accepta schimbarea majoritatilor in Parlament" si "sugera ca nu tine neaparat sa il tina in functie pe Boc" au rolul de a-i crea o falsa imagine de "arbitru", dupa ce in postura de "jucator" a ramas fara solutii.

"Basescu mimeaza comportamentul democratic"

"Dupa ani de zile in care si-a epuizat toate variantele, acum a ajuns cu spatele la zid. Gata - nu mai are solutii de premier, nu mai are solutii credibile de pus in fruntea PD-L, nu mai are combustibil pentru luptele politice care i-au placut, de-a lungul timpului, atat de mult. Fara solutii - pe scurt, orice schimbare intr-o parte, la PD-L sau la Guvern, inseamna pierderea controlului in partea celalalta, iar Basescu le vrea pe ambele -, Basescu mimeaza comportamentul democratic", sustine Adrian Nastase.

Deputatul PSD crede ca Traian Basescu incearca astfel sa fuga de raspundere, trecand nereusitele in conturile Guvernului si Parlamentului, amintindu-si brusc ca presedintele are doar rolul de mediator, iar prerogativele lui sunt totusi limitate.

"In fata poporului as vrea sa vad cum ar arata Basescu - presedinte arbitru. Poate la fel ca Urs Mayer, pentru cei care isi mai aduc aminte...", incheie Adrian Nastase articolul postat pe blogul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase Traian Basescu, #basescu presedinte arbitru , #Traian Basescu
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Ce crede bombo, obsedatul de Train Basescu, presedintele Romaniei este la fel de relevant cu parerea lui gonzagues et comp