Nastase, despre Basescu: Nu va vrea sa stea 2 ani sa se uite cum canta pasarelele

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 22:48
2856 citiri
Nastase, despre Basescu: Nu va vrea sa stea 2 ani sa se uite cum canta pasarelele
Foto: Antena3

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, este de parere ca Traian Basescu nu-si va termina mandatul, pentru ca "va deveni un prizonier in palatul de la Cotroceni, unde nu va vrea sa stea doi ani sa se uite cum canta pasarelele in copaci", dupa alegerile din toamna.

De altfel, Adrian Nastase l-a pus sub lupa la Antena 3 pe presedintele Traian Basescu, caruia i-a reprosat ca "face in permanenta datorii, de la FMI, Banca Mondiala", dar si ca face "privatizari pe sfarsit de mandat", "tunuri", cum e cazul Cupru Min.

Insa cea mai mare greseala a lui Traian Basescu in cele doua mandate a fost facuta in al doilea, cand "el avea o foarte buna sansa de a renunta la atitudinea si conduita de presedinte jucator pentru a deveni presedinte mediator". Nefacand acest lucru, "a pierdut si tara" din acest motiv, este de parere pesedistul.

"Acum nu mai vine nimeni in Romania, e mai izolata decat in anii '90", sustine Nastase, remarcand ca nici fostul premier Emil Boc nu a prea iesit din tara.

Basescu are o vointa de razbunare permanenta

Nastase este de parere ca Traian Basescu este incapabil de dialog, de a lansa si realiza proiecte. De altfel, spune el, "niciunul dintre proiectele sale nu s-a realizat". In plus, "niciunul dintre oamenii lui nu a stat prea mult pe langa el". "E o personalitate puternica", admite Nastase, care insa remarca, tot legat de presedinte, si "vointa de razbunare permanenta" a acestuia, atat in PDL, cat si in relatiile cu oponentii.

In plus, acesta s-a inconjurat de oameni tineri, fara prea multa experienta, care nu au curajul sa-i spuna "asta nu e in ordine". "La toate sedintele de Guvern pe care le aveam, aveam un reprezentant SIE si unul SRI, care imi spuneau daca sunt scapari sau probleme in cazurile pe care le prezentam. Dar acum oamenii nu mai au puterea de a-i spune lui Basescu ca greseste", subliniaza fostul premier.

De altfel, sustine el, Traian Basescu este "un capitol care se va estompa tot mai mult in cartile de istorie".

Legat de soarta PDL, in urma celor doua runde de vot, alegeri locale si generale, Nastase crede ca nu sunt sanse ca PDL sa nu intre in Parlament - "exista o clientela a PDL, o birocratie pe care ei au construit-o, cu prieteni si rude".

Insa rolul acestei formatiuni pe viitor va fi unul "mult diminuat", iar un argument in acest sens este tocmai atitudinea Monicai Macovei din ultima vreme. "Apare o forta care se opune PDL-ului clasic", ceea ce inseamna, in viziunea sa, o "fractura importanta in PDL".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Adrian Nastase atac Traian Basescu, #Adrian Nastase alegeri Basescu, #Adrian Nastase viitor PDL , #Traian Basescu