Nastase: Traian Basescu nu doreste decat sa creeze o fumigena

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 09:46
1988 citiri
Nastase: Traian Basescu nu doreste decat sa creeze o fumigena
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase atrage atentia ca presedintele Traian Basescu a incalcat din nou Constitutia cand s-a amestecat in activitatea legislativa a Parlamentului, dorind sa creeze doar "o fumigena prin care aceasta institutie in tapul ispasitor al nerealizarilor in domeniul justitiei".

"Presedintele jucator, Traian Basescu, incalca din nou Constitutia, pe de o parte substituindu-se Guvernului Romaniei, pe de alta parte, amestecandu-se in activitatea legislativa a Parlamentului, hotarand care acte normative trebuie adoptate.

Abordarea anti-constitutionala a lui Traian Basescu este demonstrata si de ultima "depesa" trimisa presedintilor celor doua camere, amenintarea constand in neindeplinirea de catre Romania a "conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei". In legatura cu o parte din actele normative indicate in "depesa", Traian Basescu a fost informat gresit", scrie Adrian Nastase.

Deputatul social democrat precizeaza ca proiectele de lege pe care presedintele le-a cerut parlamentarilor sa le adopte sunt intarziate de parlamentarii PDL, UNPR sau chiar de ministerul Justitiei.

"Nu din vina parlamentarilor USL ci, a necorelarii proiectelor cu legislatia comunitara, cu alte prevederi legale etc. Iata deci - se dovedeste inca o data ca Traian Basescu nu doreste decat sa creeze o "fumigena" in cadrul careia "parlamentarii sa fie infierati". Se pregateste, din nou, transformarea Parlamentului in "tapul ispasitor" al nerealizarilor in domeniul justitiei, pentru inceputul anului viitor, desi Basescu stie foarte bine ca se pregateste incheierea MCV-ului in vara viitoare", mai scrie liderul social democrat.

Cat despre legea asistentei sociale, Adrian Nastase anunta ca luni senatorii Puterii chiar au "dezertat de la dezbateri, dovedind ca nu doresc discutarea acestui important document legislativ in Parlament".

Fostul premier se mai intreaba in baza carui text din Constitutie isi permite Traian Basescu sa ceara Parlamentului sa acorde "o atentie deosebita in adoptarea...cat mai urgent posibil" a unor acte normative?

"Acest lucru poate fi realizat si se realizeaza saptamanal cand in cadrul Biroului permanent de la Camera Deputatilor (banuiesc ca si la Senat se intampla la fel), reprezentantul guvernului pentru relatia cu parlamentul cere inscrierea cu prioritate pe ordinea de zi sau dezbaterea cu urgenta a unor proiecte de legi. Oricum, actuala Putere are majoritate in BP-uri si decide intotdeauna conform solicitarilor guvernului. Si atunci? Intreb insa, din nou, nu mai avem sef al guvernului? Sau nu-si indeplineste datoriile? Pe ce baza exercita Basescu competente care revin sefului guvernului?", conchide Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Adrian Nastase Traian Basescu, #Basescu incalca Constitutia , #Traian Basescu