Adrian Nastase: Suntem o tara vesela

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 22:04
2732 citiri
Adrian Nastase: Suntem o tara vesela
Foto: Antena 3

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, crede ca Romania este o "tara foarte vesela", avand in vedere discutiile din ultimele zile privind asa-numita flacara violet.

"Cred ca cei care ne urmaresc sunt consternati. Spunem mereu ca lucrurile merg foarte greu din punct de vedere economic, cu oameni care sunt dati afara din serviciu, si discutam despre povestile astea?", a spus Adrian Nastase, la Antena 3.

"Pana la urma, noi le-am creat. Stiind ca personajul asta a trecut si prin alte zone, nu ar fi trebuit evocat. Eu sunt un om al faptelor si imi place sa discut despre acestea", a adaugat Nastase.

Continuand cu gluma pe tema atacurilor energetice, presedintele CN al PSD, a declarat ca "Traian Basescu a fost atat de puternic hipnotizat, incat intarzie sa aiba o reactie".

PSD merge intr-o directie gresita

Revenind la subiecte serioase, Adrian Nastase a declarat ca partidul sau merge intr-o directie gresita in acest moment.

"Problema este daca PSD poate sa decida sa mearga intr-o directie corecta. Pana acum, a mers intr-o directie gresita. Lucrurile trebuie facute transparent, avem decizii de luat. Pot sa particip la gasirea acestei directii corecte", a spus Nastase.

Potrivit spuselor sale, viitorul apropiat al PSD ar trebui sa aiba doua etape, prima in care sa-si redefineasca ideologia si strategia, iar a doua in care sa gaseasca noi candidati pentru functiile de presedinte al Romaniei si cea de premier.

De altfel, el a declarat ca nu isi mai doreste sa candideze la functia de presedinte al tarii sau cea de prim ministru. "Peste doi ani, trebuie sa facem din nou un congres si vom alege candidatii pentru aceste competitii. Eu am fost prim ministru, mi-ar fi foarte greu sa fac competitie cu mine insumi", a spus liderul PSD.

Ponta si-a facut bine treaba

Presedintele CN al PSD crede ca Victor Ponta, recent "eliberat" din functia sa de presedinte al grupului parlamentar al partidului, si-a facut datoria mai bine decat altii, in timpul campaniei. "A iesit in calitate de purtator de cuvant si l-a aparat pe Mircea Geoana. A avut nemultumiri legate de ultimele zile din campanie", a explicat el.

De asemenea, Nastase crede ca Miron Mitrea are de pierdut din cauza faptului ca nu s-a implicat in campania electorala, dar are o problema si in ceea ce priveste relatia cu PD-L si apropierea de Traian Basescu.

"Miron Mitrea are o dificultate in a se raporta la situatia partidului de acum. Dar este exagerat sa-l consideram un dusman al partidului. Trebuie sa privim lucrurile mai nuantat", a spus Nastase.

El a sugerat si faptul ca Mircea Geoana, contracandidat in lupta pentru presedintia partidului, s-ar fi folosit de Ion Iliescu. "Nu e normal sa-l iei pe Ion Iliescu presedinte de onoare cand iti convine si apoi sa-l arunci la lada de gunoi a istoriei, fie direct, fie prin intermediul familiei", a spus Nastase.

Nu in ultimul rand, pesedistul a facut referire la Viorel Hrebenciuc, despre care spune ca a muncit in campania electorala si, chiar daca relatiile din ei doi sunt "oscilante", acesta nu ar trebui sa fie o tinta importanta in aceasta perioada.

De altfel, fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, a intervenit telefonic, acuzandu-l pe Viorel Hrebenciuc de faptul ca fost implicat in scandalul stenogramelor din 2004, daunand, astfel, partidului.

"Cred ca, acum, Viorel Hrebenciuc are un rol foarte important in grupul parlamentar. El a neglijat grupul in campania electorala si asta e un punct slab", a comentat Nastase.

Presedintele CN al PSD a incheiat spunand ca partidul trebuie sa dea impresia ca unitate la nivel national si trebuie sa fie "o echipa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Adrian Nastase PSD, #presedintie PSD, #Victor Ponta, #Viorel Hrebenciuc , #Victor Ponta