Adrian Paunescu - posibil transplant de inima

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 10:34
8138 citiri
Adrian Paunescu - posibil transplant de inima
Foto: Arhiva

Starea de sanatate a poetului Adrian Paunescu este in continuare foarte grava, fiind tinut in viata doar de aparate, dupa cum au anuntat joi medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Medicii au mai spus ca poetul are nevoie de un transplant de cord.

"Nu este nimic nou. Aceeasi situatie ca ieri. Acelasi tratament. Asteptam evolutia, care poate fi buna sau rea", a declarat joi dimineata dr. Serban Bradisteanu, de la Clinica de Chirurgie cardiaca a Spitalului de Urgenta Floreasca, pentru Ziare.com.

"A ajuns la spital cu inima functionand doar la 10% din capacitate si a fost reabilitat prin tratament. Are nevoie de o inima noua, insa abia dupa ce va depasi aceasta criza si vom reusi restabilirea functiilor hepatice si renale se poate pune problema efectuarii unui transplant de cord", a declarat Bradisteanu, pentru "Ring".

Adrian Paunescu, despre viata si moarte

Starea de sanatate a poetului este agravata de diabetul de care sufera de 10-12 ani, precum si de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Miercuri, starea de sanatate a poetului s-a inrautatit, iar la un moment dat inima sa s-a oprit, dar, dupa multe eforturi, medicii au reusit sa-i reporneasca inima, fiind conectat insa si la aparate prin care este drenat sangele.

Adrian Paunescu, in spital - inima i-a repornit, dar este in stare grava

"Maestrul este in viata. A suferit o oprire cardiaca, dar a fost resuscitat. Este asistat de aparate. Cordul in momentul acesta functioneaza. Este asistat respirator si circulator. Prognosticul ramane rezervat", a declarat miercuri doctorul Serban Bradisteanu.

Poetul a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca pe 26 octombrie, cand, dupa cum a anuntat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, urma sa fie suspus unor investigatii pentru unele afectiuni mai vechi.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Adrian Paunescu stare grava, #Adrian Paunescu internat, #Adrian Paunescu spital, #Adrian Paunescu , #spital