Premiile de excelenta ale Primariei Oradea

   

Titlul "Omul anului 2007", cel mai important premiu acordat de Primaria Oradea, a fost primit, marti seara, de scriitorul Ion Simut, la Gala Premiilor de excelenta, conferite personalitatilor din Oradea care s-au remarcat, anul trecut, prin activitatea desfasurata in diferite domenii, transmite corespondentul ROMPRES.

Gala de decernare a avut loc la Filarmonica din Oradea, gazda serii fiind actorul Daniel Vulcu, iar atmosfera placuta fiind creata de pianistul Ari Nagy Sandor. Municipalitatea a acordat 14 premii de excelenta, la fiecare categorie fiind trei nominalizari. In acest an, primaria a alocat fonduri in valoare de 103.000 lei pentru premii si cheltuieli de organizare, fiecare premiat primind cate o statueta din bronz si 3.000 de lei.

Castigatorii anului 2007 sunt: Radu Seuche - la categoria "Tineri de perspectiva", Anita Luncan, profesoara de chimie la CN "Emanuil Gojdu" - la categoria "Invatamant preuniversitar", scriitorul si criticul literar Ion Simut, cel mai vechi membru al redactiei Revistei Familia, profesor universitar la Facultatea de Filologie Oradea - la categoria "Invatamant universitar".

La sectiunea "Acte de curaj si devotament in slujba comunitatii", singurul nominalizat si castigator, primit cu cele mai multe aplauze, a fost tanarul Robert Laszlo Ardelean, care a salvat din apele Crisului doi copii. La sectiunea "Caritate si protectie sociala" a fost premiat Radu Aliz, la sectiunea ''Mediu'' - Alin Mos, directorul Parcului Natural "Apuseni". La categoria "Muzica" a fost premiat violonistul Alexandru Thurzo, la categoria ''Literatura'' - poetul Ion Davideanu si la categoria "Arta dramatica" - Csiky Ibolya.

In programul serii a fost inclus un scurt si emotionant "In memoriam" dedicat personalitatilor artistice care ne-au parasit in cursul anului 2007 - Adrian Pintea, Valentin Avrigeanu, Simona Constantinescu. Premiatul categoriei "Arte vizuale" a fost sculptorul Ion Mihele.

La categoria "Sport" a castigat o mare speranta a atletismului bihorean, Adrian Pop, iar la categoria "Managementul afacerilor", Sorin Dan David, director general la D&C Oradea, cel mai important dealer auto din afara Bucurestiului.

Ziaristul Dan Simai a castigat sectiunea "Mass-media". Presedintele Federatiei Romane de Speologie, Viorel Lascu, a primit titlul de "Ambasadorul anului". Trofeul si diploma "Omul anului" i-au fost inmanate, in finalul Galei, profesorului universitar Ion Simut, de primarul municipiului Oradea, Mihai Groza.
Joi, 07 Februarie 2008, ora 12:58
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
N-a rezistat nicio luna! Preotul numit adjunct in ISJ Bihor a demisionat din functie
La doar trei saptamani dupa ce a fost numit prin ordin al Ministerului Educatiei in functia de ...
Tricolorul, puszi de la Gyusi!
Prefectul fiind plecat in concediu, in Tenerife, subprefectul UDMR a avut datoria de a saruta ...
Patru zile cu intreruperi in furnizarea apei potabile
Intreruperile sunt cauzate de reviziile tehnice ale echipamentelor hidraulice. Vezi mai jos lista ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor