Porumboiu, dezvaluiri dupa 16 ani despre incendierea peluzei din Ghencea

Vineri, 10 Mai 2013, ora 08:46
8630 citiri
Porumboiu, dezvaluiri dupa 16 ani despre incendierea peluzei din Ghencea

Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru roman, a decis sa vorbeasca dupa 16 ani de la unul dintre cele mai controversate episoade din istoria fotbalului romanesc - incendierea peluzei stadionului "Ghencea" de catre fanii lui Dinamo.

Patronul formatiei FC Vaslui a fost arbitru de centru la derbiul Steaua - Dinamo disputat pe 10 mai 1997 si a vazut de aproape momentele de groaza de pe stadion.

Porumboiu sustine insa ca lucrurile nu au fost atat de grave pe cat au fost prezentate ulterior.

"In teren nu au fost deloc probleme. Bine, s-a spus ca Ciocoiu a comis un hent la unul dintre goluri, dar s-a aratat ca am luat decizia corecta. Doar in peluza... a fost nebunia lor! Un arbitru este obligat sa duca jocul pana la capat si partida a ajuns la bun sfarsit, mai ales ca integritatea jucatorilor sau a noastra nu a fost in pericol. In tribune, focul s-a stins imediat si nu a fost atat de mare asa cum se vedea la televizor. E ca la inundatii: de la departare pe camerele tv se vede ditamai puhoiul si de aproape e cu totul altceva", a marturisit Porumboiu in Click.

Fostul arbitru a lasat totusi sa se inteleaga faptul ca stie mai multe detalii despre incident si i-a acuzat dur pe dinamovistii care il sarbatoresc.

"Tin minte foarte bine ce s-a intamplat, dar nu vrea sa dau detalii pentru ca asa ceva nu trebuie mediatizat... Se dau idei si asemenea episoade nu trebuie repetate. Nero a dat foc Romei, se sarbatoreste asa ceva? A fost tragedia de pe stadionul Hillsborough, unde au murit atatia oameni, cum ar fi ca unii sa sarbatoreasca? Hai sa spunem ca fanii dinamovisti celebreaza pe 10 Mai, Ziua Regelui. Daca pe 11 mai se intamplau cele mai multe violuri, ce faceam? Sarbatoream ziua violului?!", a mai spus Porumboiu.

Pe 10 mai 1997, in timpul derbiului dintre Steaua si Dinamo, galeria oaspete a incendiat peluza sud a stadionului "ros-albastrilor".

Este un episod extrem de controversat si acum, "cainii" sustinand ca tot acest incident a fost premeditat, astfel ca acestia se mandresc cu "marea realizare" si o sarbatoresc an de an, pe cand stelistii spun ca rivalii au dat foc scaunelor din greseala, putin lipsind pentru ca dinamovistii sa se autoincendieze.

Imaginile cu fumul gros care se ridica din peluza oaspetilor de pe Ghencea au facut inconjurul lumii, fiind prezentate la cele mai importante televiziuni de pe mapamond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Porumboiu Steaua Dinamo, #peluza Steaua incendiu, #10 mai 1997 Ghencea , #stiri Adrian Porumboiu