Adrian Sarbu, saltat de mascati si dus cu mandat la Parchetul General - UPDATE

Luni, 02 Februarie 2015, ora 18:42
12498 citiri
Adrian Sarbu, saltat de mascati si dus cu mandat la Parchetul General - UPDATE
Foto: Hepta.ro

Adrian Sarbu a fost dus cu mandat, luni seara, la Parchetul General, unde este audiat de anchetatori in dosarul Mediafax.

Initial, televiziunile de stiri relatau ca Adrian Sarbu ar fi fost ridicat de anchetatori de la o intalnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Romania TV anunta ca cei doi se aflau intr-un birou la sediul Mediafax in momentul in care anchetatorii au venit sa il ridice pe Sarbu. Ulterior, Vanghelie a povestit ca, de fapt, cei doi se vazusera doar in trecere.

"Eu am fost la un interviu la Gandul. Eu am intrat si dansul iesea. Am dat mana cu dansul - pentru ca ne cunoastem - si am vorbit 30 de secunde. Eu ma duceam la sediul Gandul. Exact asta s-a intamplat. Nu am stat la masa cu dl Sarbu. Nici nu avea chef sa vorbeasca. Apoi a iesit si am vazut ce s-a intamplat", a relatat Vanghelie.

Adrian Sarbu nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor.

La Parchetul General a ajuns si avocatul lui Sarbu. Potrivit postului de televiziune citat, daca Sarbu era audiat in calitate de martor, prezenta avocatului sau nu era necesara.

Surse citate de acelasi post de televiziune relateaza ca Adrian Sarbu este urmarit penal in dosarul Mediafax.

UPDATE - Avocatul lui Adrian Sarbu a declarat, luni seara, ca omul de afaceri a fost informat despre acuzatiile care i se aduc si ca acesta nu a dat nicio declaratie.

"Nu a dat nicio declaratie. A spus ca maine vrea sa dea declaratii. Nu am ce sa va spun mai multe", a spus avocatul lui Adrian Sarbu.

Dosarul Mediafax

Adrian Sarbu este audiat in dosarul "Mediafax", in care mai multe persoane, angajati ai companiei, au fost arestate la sfarsitul anului trecut. 30 de persoane sunt cercetate in acest dosar si 11 au fost arestate.

Mai multi angajati ai Mediafax au fost acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au sustinut ca acestia au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe si impozite neplatite.

Dosarul Mediafax:Procurorii, acuzati de hartuire fizica si psihica - cum motiveaza Parchetul

Astfel, acestia au creat si aplicat o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Procurorii mai sustineau ca in acest fel compania era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

Dosarul Mediafax Group: Trei persoane, arestate preventiv

"Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativa erau angajate si la societatile din grup cu contracte individuale de munca, erau determinate de angajatii de la resurse umane sa semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societati, fara a intra in contact direct cu reprezentantii legali, in sensul existentei unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor etc", dupa cum au anuntat reprezentantii Parchetului General.

Primele retineri la Mediafax - este vizata conducerea agentiei de stiri

Procurorii mentionau ca angajatii erau "pusi in fata faptului implinit ori de cate ori erau chemati la departamentul resurse umane" si semnau documente fara a le citi, ca o simpla formalitate.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Adrian Sarbu Parchetul General, #Adrian Sarbu Mediafax, #Adrian Sarbu evaziune fiscala , #Mediafax